Je doelstellingen nog wel behalen, ook in corona tijd! Kan dat?

22 april 2020 09:43

Je doelstellingen nog wel behalen, ook in corona tijd! Kan dat?

Ik hoor deze vraag de laatste weken veel als ik met ondernemers in gesprek ben. Het is ook zeer actueel  op dit moment. Kun je je doelstellingen voor 2020 nog halen nu vrijwel het hele land in een intelligente lockdown is gegaan. Hellorisk denkt dat het kan. Ik denk dat een ondernemer ook in deze coronacrisis kansen kan benutten. Natuurlijk, er zijn een aantal sectoren die ontzettend zwaar getroffen zijn door verplichte sluiting en daardoor direct hun omzet hebben zien  wegvallen. Toch zie je zelfs in de horeca branche initiatieven ontstaan om het beste uit dit risico te halen.

[video width="1080" height="1080" mp4="https://media.ondernemersbelang.nl/wp-content/uploads/2020/04/Hello-risk-1.3-1080p-1-3.mp4" poster="https://media.ondernemersbelang.nl/wp-content/uploads/2020/04/Knipseldcdc.png"][/video]

Optimaal ondernemerschap

Deze coronacrisis vraagt optimaal ondernemerschap. De kern van ondernemen is, ook in corona tijd, nog altijd dat je een helder doel voor ogen hebt en bekijkt welke zaken er voor kunnen zorgen dat je dat doel niet behaalt. Als je die twee stappen hebt uitgevoerd, je doel weer helder voor ogen hebben en in beeld brengen welke bedreigingen er voor kunnen zorgen dat je dat doel niet behaalt, kun je vervolgens beslissen welke maatregelen je gaat nemen om wat je aan risico’s hebt gevonden beheersbaar te maken.

Riskmanagement helpt ondernemers door de coronacrisis heen!

Wat veel ondernemers niet direct beseffen is dat de twee stappen die hiervoor zijn uitgelegd de basis vormen van wat riskmanagement nu eigenlijk is. Door het toepassen van die twee stappen leg je de basis voor het invoeren van riskmanagement in je bedrijf. Betrek je je personeel bij dit traject, dan weet je zeker dat toekomstige risico’s tijdig onder je aandacht worden gebracht zodat je ook voor nieuwe bedreigingen kunt beslissen welke maatregelen je gaat inzetten. Een ander voordeel van riskmanagement ingevoerd te hebben in je bedrijf is dat je de focus niet alleen op de negatieve kant van risico’s legt maar ook tijd hebt om de positieve kant te zien en de kansen die op je af komen te benutten. Op die manier helpt riskmanagement een ondernemer door deze coronacrisis heen.

Hoe voer ik riskmanagement in mijn bedrijf in?

De andere vraag die ik veel om mij heen hoor als ik vertel wat ik al bij talloze bedrijven heb bereikt met het invoeren van riskmanagement; hoe voer ik riskmanagement dan in mijn bedrijf in? Om antwoord te geven op die vraag heb ik een workshop ontwikkeld waarbij ik je in ongeveer 2 ½ uur meeneem in mijn wereld. Ik laat je kennis maken met riskmanagement in zijn pure vorm. Geen moeilijke formules, geen ingewikkelde stellingen. Gewoon terug naar de basis en riskmanagement leren gebruiken als de waardevolle tool die het is. Ik laat je meewerken in de software die ik gebruik zodat je kunt ervaren hoe simpel het is om stap voor stap een risico assessment uit te voeren. Aan de hand van de analyse van dat assessment kun je vervolgens bepalen welke risico’s je het eerste aandacht moet geven.

Schrijf je nu in voor mijn workshop riskmanagement

Speciaal in deze periode heb ik de prijs van mijn workshop aangepast. Voor slechts € 25,00 exclusief btw ben je klaar om aan de slag te gaan en heb je alle kennis in huis om riskmanagement in je bedrijf in te voeren en deze coronacrisis te boven te komen. Geen slechte investering toch?

Hello Risk

Kakebeen 47

2931 RD  Krimpen aan den Lek

www.hellorisk.nl

gertpeter@hellorisk.nl

+31 6 80 04 24 73

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.