Is CNC draaier een leuke carrière?

2 oktober 2020 12:00

Is CNC draaier een leuke carrière?

We zien dat er de laatste tijd veel vraag is naar CNC draaiers. Veel mensen die er over nadenken om te beginnen met deze baan weten alleen niet of het wel een baan is waar ze plezier uit halen. Hier kunnen we je gelukkig gerust in stellen. Het is namelijk een ontzettend leuke baan om te doen. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we hieronder de belangrijkste info voor je op een rijtje gezet.

De taak van de CNC draaier

Een CNC draaier is de persoon die met behulp van speciale freesmachines delen verwijdert totdat er een ideale vorm ontstaat. Deze freesmachine zijn bij deze baan altijd computergestuurd. Dit maakt het gelijk een technisch beroep. Als CNC draaier ben je vaak aan het werk met metaal, hout en kunststof. De afkorting CNC staat voor Computer Numerical Control. Dit laat wel zien dat je techniek en technologie moet combinerem met deze baan

Dé keuze voor technische mensen

Ben je technisch aangelegd dan is een baan als CNC draaier zeker een leuke baan om te overwegen. Een alternatief is overigens CNC frezer. Dit komt voornamelijk door het feit dat je op een veelzijdige manier kunt worden ingezet. De ene keer werk je voor een grootschalig productiebedrijf, de andere keer ben je dus actief voor de scheepsbouw. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat je jezelf iedere keer weer kunt ontwikkelen en uitdagen.

Daar komt bij dat deze veelzijdigheid ook met zich meebrengt dat er veel taken vallen onder je reguliere werkzaamheden. Zo zal je naast het frase van materialen ook moeten denken aan de onderstaande werkzaamheden:

  • Verantwoordelijke voor de bewerkingsvolgorde
  • Kritische analyse van het productieproces
  • Aanpassingen doorvoeren in het CNC programma
  • Selecteren van de juiste gereedschappen voor de klus

De veelzijdigheid en het goede toekomstperspectief maken dit zeker een leuke baan om zelf te overwegen. Niet voor niets dat zoveel mensen kiezen voor een baan als CNC draaier!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.