Internationale ervaring

14 januari 2022 16:43

Internationale ervaring

Pim Pollen heeft jarenlange ervaring als adviseur en bestuurder binnen de overheid en educatieve sector, en heeft in binnen- en buitenland samengewerkt met overheden om maatschappelijke knelpunten aan te pakken. Tegenwoordig is Pollen bestuurder bij de Academica University of Applied Sciences. Voorheen was hij managing partner, en later CEO, bij adviesbureau CBE. Met name het door hen naar Nederland gebrachte succesvolle leiderschap programma van Z | F heeft veel organisaties geholpen hun leiderschap en governance te versterken.

High-performing schools

Een ander concept uit de koker van het ‘powerkoppel’ Pollen-de Wit is de high-performing schools. Met dit concept transformeerden zij ondermaats presterende scholen middels bewezen pedagogisch-didactische principes tot bovengemiddeld presterende en financieel gezonde scholen.

Recente activiteiten

De afgelopen tien jaar richtte Pim Pollen zich op het begeleiden van schoolorganisaties. Dit deed Pollen door samen met zijn vrouw Academica Business College op te zetten; een private, academische hogeschool gericht op het oplossen van maatschappelijke problemen door praktische en gerichte kennistrainingen. Inmiddels hebben al meer dan 10.000 docenten en schoolleiders hun leiderschaps- en empowermentprogramma’s gevolgd.

Naar alle berichten van Academica Group terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.