Innovatieve online brug tussen ongezien talent en werkgevers

30 mei 2023 11:58

Innovatieve online brug tussen ongezien talent en werkgevers

Nederland is een uniek talentplatform rijker: BridgeWorks!

BridgeWorks brengt via een uitgebreide portal werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers met elkaar in contact. De focus ligt daarbij op werkzoekenden vanaf mbo-niveau uit alle sectoren, met zowel werknemers in loondienst als freelancers.

Het platform richt zich met name op functies die (deels) online vanuit huis kunnen worden uitgevoerd, zoals programmeur, administrateur of planner.

Hierdoor kan ongezien talent niet alleen worden gezien en een betekenisvolle baan vinden, werkgevers kunnen zo effectief een veel grotere talentpool gaan inzetten. Afgeleid voordeel is dat de overheidsuitgaven voor sociale zekerheid worden gereduceerd.

Begeleiding

Hoewel werkgevers vaak openstaan voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, blijken ze even vaak terughoudend met het daadwerkelijk aanbieden van werk. Werkgevers voorzien veelvuldig complicaties. Wat betekent het bijvoorbeeld om werknemers met een autismespectrumstoornis (ASS) in een hoogpresterend team te introduceren?

BridgeWorks biedt daarom (thuis)werkers met een afstand tot de arbeidsmarkt uitvoerige begeleiding, waardoor functionele beperkingen - grotendeels - kunnen worden weggenomen.

SROI

Binnen organisaties neemt het belang van Social Return On Investment toe. Zo worden vaker SROI-eisen gesteld bij aanbestedingen, maar ook voor het imago van een organisatie wordt SROI steeds belangrijker.

BridgeWorks kan een substantiële bijdrage leveren aan het realiseren van SROI-doelstellingen.

Database

De gebruiksvriendelijke BridgeWorks-database maakt door haar gedetailleerde kandidaatprofielen diepgaand en zeer gericht zoeken mogelijk. Recruiters en werkzoekenden kunnen hierdoor snel een optimale match vinden.

No cure no pay

Bedrijven die niet zelf in de BridgeWorks-database willen zoeken, kunnen BridgeWorks ook een zoekopdracht verlenen. Voor deze zogenaamde FAST>>search geldt het no cure no pay-principe: als BridgeWorks geen passende kandidaten kan leveren, wordt er voor de zoekopdracht niets in rekening gebracht.

Social Cooperation

Binnenkort zal ook de BridgeWorks Social Cooperation worden opgestart. Kandidaten kunnen dan werkzaamheden verrichten door te participeren in deze sociale coöperatie, als alternatief voor het werknemersschap in loondienst of een freelanceconstructie. Het grote voordeel daarvan is dat kandidaten met een uitkering deze (deels) kunnen behouden, terwijl ze zich ontwikkelen in het zelfstandig ondernemerschap.

Werkgevers kunnen kandidaten inhuren via de BridgeWorks Social Cooperation en hebben op deze wijze een extra mogelijkheid voor het flexibel inzetten van talent.

Partners

BridgeWorks wordt ondersteund door Philips, LaNSCO (Landelijk Netwerk Sociaal Coöperatief Ondernemerschap) en AANtWERK (hét MVO-platform van WeenerXL-IBN-WSD).

BridgeWorks is 30 mei 2023 live!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.