In 3 stappen bedrijfsmiddelen financieren

5 mei 2021 13:30

In 3 stappen bedrijfsmiddelen financieren

Er zijn verschillende manieren om bedrijfsmiddelen te financieren. Of je nu gebruik maakt van een leasemaatschappij of een vastgoedfinancier: deze drie stappen kun je aanhouden om slim bedrijfsmiddelen te financieren.

Stap 1

Start met het in kaart brengen van je financieringsbehoefte. Wat voor soort bedrijfsmiddel wil je aanschaffen? Wat is grofweg het bedrag aan financiering dat je nodig hebt voor de aanschaf? En voor hoe lang moet je de financiering lopen? Je kunt hier een inschatting van maken door na te gaan hoe lang je het bedrijfsmiddel verwacht te gebruiken. Een bedrijfsvoertuig gebruik je misschien wel voor de gehele economische levensduur, maar een specialistische machine heb je misschien slechts voor één klus nodig. Door alvast over deze zaken na te denken kun je grofweg bepalen welk type financiering je nodig hebt.

Stap 2

Maak een schatting van de waarde van alle bedrijfsmiddelen die je reeds bezit. Waardevolle activa die al in jouw bezit is, kun je namelijk inzetten voor een nieuwe financiering. Denk bijvoorbeeld aan factoring bij een groot aantal zakelijke debiteuren, of aan het inzetten van voorraden als onderpand. Maak in je berekening onderscheid tussen vaste activa (goederen, machines, voertuigen) en vlottende activa (voorraad, debiteuren). Verwerk afschrijvingen in de waarde van vaste activa, zoals machines en voertuigen.

Stap 3

Start je oriëntatie op de financieringsmarkt. Afhankelijk van je financieringsdoel en de situatie van je onderneming, kun je verschillende financieringsoplossingen tegen elkaar uitzetten. Tegenwoordig vergelijk je eenvoudig online financieringen en start je direct een aanvraag. De meeste financiers koppelen al binnen 24 uur terug.

Kom je er niet uit? Bij Funding Options helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Via ons platform vergelijk je direct 20+ kredietverstrekkers en kies je het product dat het beste aansluit bij jouw behoefte.

Naar alle berichten van Funding Options terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.