ICT omscholingstraject Digipower groot succes!

6 oktober 2021 10:46

ICT omscholingstraject Digipower groot succes!

Het aantal ICT-vacatures stijgt snel. Werkgevers in de ICT zijn dringend op zoek naar gemotiveerd personeel. De verwachting is dat de stijging in ICT vacatures de komende jaren aanhoudt en dat het aantal banen en vacatures in de ICT de komende jaren alleen maar toeneemt. De overheid stimuleert het omscholen naar een (andere) functie in de ICT om een tekort aan ICT personeel te voorkomen. De overheid heeft met dit doel subsidie voor omscholing beschikbaar gesteld.

De IT Management Group (ITMG) wil graag een bijdrage leveren aan het opvullen van de ICT vacatures en het oplossen van het grote tekort aan ICT-ers en heeft daarom, samen met het CA-ICT en werkgevers, het talentenprogramma Digipower opgezet. Met Digipower krijgen enthousiaste kandidaten een gratis ontwikkeladvies en een passende gratis ICT training, waardoor deelnemers zich kosteloos kunnen oriënteren op een (nieuwe) ICT functie. Omscholen en bijscholen van (ICT) personeel is belangrijk omdat de vraag naar ICT personeel de komende tijd sterk zal toenemen. Het programma Digipower is onderdeel van “Nederland Leert Door”.

Het Digipower programma van de IT Management Group is een groot succes. Het programma is recentelijk gestart en op dit moment zijn al ruim honderd kandidaten ingestroomd. Kandidaten richten zich op kansrijke functies zoals applicatieprogrammeur, functioneel beheerder, date engineer of security specialist.

Wilt u zich ook oriënteren op een kansrijke functie in de ICT en meedoen aan het Digipower traject? U kunt zich voor Digipower aanmelden op de website van werken in de ICT. De enige voorwaarde is dat u op dit moment werkzaam bent in loondienst of als ZZP-er. Het aantal beschikbare plekken is beperkt, dus wees er op tijd bij.

Voor mensen met een uitkering wordt op dit moment gewerkt aan een soortgelijke regeling die binnenkort beschikbaar komt.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de IT Management Group. We staan u graag te woord.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.