Hulster Vestingcross op historisch parcours

12 februari 2020 11:47

Hulster Vestingcross op historisch parcours

Op de historische wallen van Hulst wordt op zondag 16 februari de vierde Ethias Vestingcross verreden. Wie lost wereldkampioen Mathieu van der Poel af als winnaar van deze veldcross in vestingstad Hulst? Hij won drie keer op rij, maar is er dit jaar niet bij vanwege zijn overvolle programma. Desondanks mikt de organisatie weer op minstens 15.000 toeschouwers. Diverse andere toppers uit het internationale veldrijden zijn er namelijk wel bij op het fantastische parcours op de vestingwerken in de Reynaertstad. De Vestingcross is een uitgelezen mogelijkheid om Hulst aan Nederland, Vlaanderen en ook aan de rest van de wereld te presenteren. Naast VTM in Vlaanderen zendt ook Eurosport de wedstrijd dit seizoen live uit. ,,De Vestingcross is een schoolvoorbeeld van goede grensoverschrijdende samenwerking. Het parcours in de historische vestingstad is absoluut één van de mooiste in het hele circuit”, aldus wethouder Jean-Paul Hageman van economie en sport.

Sport en economie

De Vestingcross - met het Vlaamse Ethias verzekeringen als opvolger van Brico als hoofdsponsor - is een extra stimulans voor de regionale economie. ,,Sport en economie liggen heel dicht bij elkaar. De Vip-tent op de Vestingcross is dan ook een ideale gelegenheid om zakelijke contacten te onderhouden en nieuwe business te genereren”, vervolgt de wethouder, die het veldrijden in 2017 naar Hulst wist te halen. Op zondag 3 januari 2021 wordt het eerste lustrum gevierd van de Hulster Vestingcross. De Reynaertstad heeft dan zelfs een wereldbeker. ,,In 2021 behoren wij tot de belangrijkste internationale veldritwedstrijden van het jaar. De wereldbeker is de Champions League van het veldrijden!”, benadrukt locoburgemeester Hageman van Hulst.

www.vestingcross.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.