Hoekstra heeft het in huis

14 mei 2019 15:51

Hoekstra heeft het in huis

Hoekstra Vastgoedbeheer beheert woningen, winkels, kantoren, bedrijfsgebouwen en zorgvastgoed en doet VVE management voor zowel institutionele beleggers, particulieren, zorgpartijen, overheden en corporaties in heel Nederland. Zij vormen de schakel tussen eigenaren van vastgoed en haar huurders.

Klankbord van de huizenmarkt

Met ruim 30 jaar ervaring in het vak is Hoekstra Vastgoedbeheer het klankbord van de huizenmarkt binnen de vastgoedbranche in Friesland. De woningmarkt is momenteel goed op stoom, echter op het gebied van verduurzamen van woningen en bedrijfspanden is nog veel winst te behalen. De ontwikkelingen staan niet stil: gelijke tred houden met deze ontwikkelingen is dus noodzaak voor een duurzamere toekomst. Het verduurzamen van de vastgoedportefeuille houdt Hoekstra Vastgoedbeheer op verschillende manieren tegen het licht.

Het begint bij de basis

Nico Hoeksma, Technisch manager, is de ogen en oren van Hoekstra Vastgoedbeheer als het op het verduurzamende aspect aankomt en kent alle ins-en-outs omtrent de regelgeving en nieuwste ontwikkelingen. “Het zwaartepunt van het verduurzamen ligt vandaag de dag voornamelijk op gasloos wonen. Waar wij van het gas af moeten, krijgt men in Duitsland subsidie voor de overstap naar gas. Is volledig gasloos wonen eigenlijk wel haalbaar en willen wij in Nederland misschien niet te snel met het doorvoeren hiervan? Energie besparen begint bij de basis”, vertelt Hoeksma.

Duidelijke informatie

Om het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden goed van de grond te krijgen is overtuigende en glasheldere informatie essentieel. “Ik denk dat nog niet iedere burger en ondernemer overtuigd is van het nut en de noodzaak van verduurzaming. Terwijl de verouderde normering een zware wissel trekt op het milieu. Ik heb mijn huis zoveel mogelijk verduurzaamd, maar mijn ouders bijvoorbeeld, zien het nut van zo’n investering niet. En ergens begrijp ik dat ook wel”, zegt Hoeksma. Wat is een verstandige investering die op het eind van de rit toereikend is en zich uitbetaalt?

Verkleinen van de kloof

De kloof die tussen de onwetendheid over het onderwerp en de bijkomende kosten die energiebesparende maatregelen met zich meebrengt gaapt, moet worden verkleind. “Een eigenaar van een huis of bedrijfspand moet worden getriggerd om te gaan en willen verduurzamen. Ik kom panden tegen waarin zoveel te doen valt, maar je moet het visueel maken. Pas dan wordt ingezien hoeveel je bespaart met duurzaamheidsmaatregelen.” Het in kaart brengen van die besparing vergemakkelijkt keuzes: zo kunnen er spijkers met koppen worden geslagen naar een duurzamere weg.

Op weg naar een duurzame wereld

Die weg naar een duurzamere wereld kunnen we alleen bereiken door de handen ineen te slaan en kennis te bundelen. Als maatschappij valt er op het gebied van energiebesparing nog veel effect te sorteren. Hoekstra volgt de nieuwste ontwikkelingen echter op de voet en blijft zich sterk maken voor waar zij al meer dan 30 jaar uiterst bedreven in zijn: alles in huis hebben voor een voortreffelijk (en duurzaam) thuis.

Hoekstra Vastgoedbeheer

E-mail: info@hoekstravastgoedbeheer.nl

www.hoekstravastgoedbeheer.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.