Hoe zorg je ervoor dat je elke dag weer optimaal presteert op de werkvloer

22 mei 2023 13:45

Hoe zorg je ervoor dat je elke dag weer optimaal presteert op de werkvloer

Het is erg belangrijk dat je elke dag weer opnieuw goed presteert op de werkvloer. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jij optimale prestaties levert. De hele dag presteren kan soms best moeilijk zijn, maar toch is het mogelijk. Ben jij benieuwd hoe je de hele dag optimaal kunt presteren op de werkvloer? Hieronder lees je het allemaal.

Doelen stellen

Allereerst is het erg belangrijk om doelen te stellen voordat je aan het werk gaat. Op deze manier weet je precies wat je op een dag moet doen en hier kun je dus ook op terugvallen. Zorg ervoor dat je haalbare en specifieke doelen stelt. Deze doelen moet je gedurende de dag halen. Het is belangrijk om alles op alles te zetten om deze doelen te halen en niet eerder wat anders te gaan doen, mocht je nog niet klaar zijn.

Prioriteiten stellen

Zodra je je doelen hebt gesteld, is het belangrijk dat je prioriteiten gaat stellen. Wat is urgent en belangrijk om als eerst te doen. Op deze manier zorg je ervoor dat je alle cruciale zaken afwerkt en dat je de hele dag productief blijft. Zo zorg je ervoor dat je niet overweldigd wordt door een hele hoop taken en je door de bomen het bos niet meer ziet.

Neem genoeg pauzes

Ook al lijkt het misschien tegenstrijdig, genoeg pauzes zijn belangrijk om de hele dag productief te blijven. Het is namelijk bewezen dat korte pauzes het concentratievermogen en de productiviteit verbeteren. Het gebruik maken van de pomodoro-techniek schijnt een goede methode te zijn. Deze techniek houdt in dat je werkt in blokken van 25 minuten en hierna vijf minuten pauze neemt. Zodra je vier van deze blokken hebt afgewerkt is het de bedoeling dat je een lange pauze neemt van tussen de vijftien en 30 minuten.

Gezonde levensstijl

Naast een goede planning is het natuurlijk ook erg belangrijk om een gezonde leefstijl te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voldoende slaap, gezonde maaltijden en het genoeg drinken van water. Heb je soms last van een verstoord slaapritme of kan je soms moeilijk in slaap komen? Dan kan dit liggen aan je bed. Het is belangrijk om te beschikken over het juiste matras voor jou. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een matras van 90x200 voor een tweepersoonsbed. Het juiste matras kan een groot verschil maken voor jou slaapritme. Daarnaast is regelmatige lichaamsbeweging ook erg belangrijk, aangezien je hiermee je energieniveau verhoogt en je stressniveau daalt. Zodra je goed voor jezelf zorgt, merk je vanzelf dat je op de werkvloer een stuk productiever bent.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.