Hoe zit het met loonheffingskorting als je 2 banen hebt?

16 december 2022 12:13

Hoe zit het met loonheffingskorting als je 2 banen hebt?

Het kan voorkomen dat je twee banen hebt. Van twee verschillende werkgevers salaris genieten. Vaak zien we dit bij jongeren. Ook hoeven jongeren vaak geen belasting te betalen. Dit komt, omdat jongeren kunnen kiezen om loonheffingskorting aan te kunnen zetten. Maar kan iemand ook loonheffingskorting aanzetten bij twee verschillende werkgevers. In deze blog lees je wat loonheffingskorting is en hoe dat zit op het moment dat iemand twee banen heeft.

Wat is loonheffingskorting?

Loonheffingskorting is een korting die men geniet van een korting op de te betalen belasting. In andere woorden betekent het dat je minder belasting hoeft te betalen over het salaris. De loonheffingskorting bestaat uit de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Iedereen heeft recht op de heffingskorting. Het wordt bepaald aan de hand van hoeveel er gebruikt wordt gemaakt van de heffingskorting, de leeftijd en hoe lang iemand woonachtig is in Nederland. Op het moment dat iemand geen gebruik maakt van loonheffingskorting, krijgt diegene maandelijks een lager netto inkomen. Wel is de kans kleiner om dan een naheffing te krijgen van de belastingdienst. De loonheffingskorting kan gemakkelijk worden aangevraagd, via het formulier dat gegeven wordt door de toekomstige werkgever.

Loonheffingskorting bij 2 banen

Op het moment dat iemand twee banen heeft, kan er niet twee keer loonheffingskorting worden aangezet. Het handigste is om de loonheffingskorting aan te vragen bij de werkgever, waar de meeste uren gewerkt worden of het meeste loon wordt ontvangen.

Een werkgever zal zelf er niet op letten, of iemand van twee werkgevers loonheffingskorting geniet. Iemand zal er zelf op moeten letten, dat de persoon niet van twee werkgevers loonheffingskorting geniet. Wel staat de werkgever klaar, om uitleg te geven over de zaken omtrent de loonheffingskorting. Als je nauwlettend in de gaten houdt of je niet twee keer de loonheffingskorting hebt aanstaan, voorkom je dat je achteraf geld zal terug moeten betalen. Op het moment dat je dit niet doet, betaal je te weinig belasting. Dit zal dus resulteren in het feit, dat men uiteindelijk nog een naheffing zal ontvangen. Vaak kiezen mensen in de loop van de tijd ervoor om van twee banen over te gaan, naar een baan. Dit om het feit dat de loonheffingskorting ook maar op een baan kan worden toegepast.

Vaak kan het lastig zijn, hoe het zit met het betalen van belastingen en het ontvangen van loon. Er zijn vaak allemaal regeltjes aan verbonden. Niet iedereen heeft recht op hetzelfde. Om zeker te weten waar je recht op hulp te krijgen bij het betalen van belastingen, kun je in contact komen met een Belastingadviseur in Limburg. De belastingadviseur ondersteunt jou waar nodig. Zo worden eventuele naheffingen beperkt en worden de gegevens goed ingevuld.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.