Hoe strategische personeelsplanning het succes van uw organisatie kan bepalen

19 februari 2018 12:06

Hoe strategische personeelsplanning het succes van uw organisatie kan bepalen

Het is een trend, één van de belangrijkste topics voor 2018 op HR-gebied. En een trend die ons als Schipper Personeel & Organisatie vanuit een heel ander perspectief inzichten en handvatten geeft om onze klant te helpen een stap te zetten in het succes van de organisatie. We hebben het over de trend ‘strategische personeelsplanning’, misschien wel interessanter voor u als mkb-ondernemer dan het in eerste instantie klinkt.

Niet roosteren maar anticiperen

Voor alle duidelijkheid: we hebben het bij strategische personeelsplanning niet over het roosteren van uw personeel, maar over het anticiperen op bewegingen in en buiten uw organisatie. Vaak weten we wel wat er ongeveer op ons af gaat komen, welke nieuwe functies er op termijn zullen ontstaan of verdwijnen of welke medewerkers binnen een afzienbare periode afscheid zullen nemen. Maar er zijn vaak veel meer ontwikkelingen waar de organisatie mee te maken zal krijgen.

Om tijdig en effectief te anticiperen op hetgeen dat op uw organisatie afkomt, is het van groot belang om in kaart te brengen wat deze ontwikkelingen inhouden en wat het effectief voor uw organisatie kan betekenen. U kunt hiervoor een meerjarenplan opstellen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan en vroegtijdig actie kunt ondernemen.

Maak medewerkers deelgenoot van uw ambitie

Zo’n plan opstellen begint met het afvragen waar u heen wilt met de organisatie, anders gezegd: wat is uw droom? Probeer deze eens concreet te maken voor uzelf en deel deze droom met uw medewerkers. Daarna is de belangrijkste vraag: heb ik de mensen in huis die deze droom samen met mij gaan verwezenlijken? Vaak heeft u een deel wel en een deel niet. Soms heeft u pareltjes in uw organisatie rondlopen die u moet helpen ontwikkelen door middel van coaching of educatie. Het kan ook zijn dat er mensen zijn die niet bij uw (nieuwe) visie passen. Dat heeft alles te maken met gedrag en motivatie en dat is vaak weer een gevolg van de cultuur en leiderschapsstijlen. Geeft u uw medewerkers ook weleens de ruimte voor ontwikkeling en eigen initiatief? Mag iedereen meedenken over plannen en mogen er ook fouten gemaakt worden? Gaat u met de medewerkers om de tafel zitten die zich niet kunnen vinden in uw visie en maakt u ze er deelgenoot van, dan zult u ook ervaren dat hun houding verandert. Dit komt omdat ze het gevoel krijgen invloed te hebben. Uit eigen ervaring kan dat verrassende wendingen geven!

Een frisse blik geeft verrassende inzichten

Wij helpen u als HR adviseur om verbinding te maken tussen uw ambitie en uw huidige team. Dit begint bij inzicht. Inzicht in uw toekomstvisie, maar ook in uw huidige organisatie. Als externen staan wij langs de zijlijn, waardoor de situatie wordt benaderd vanuit een frisse en objectieve blik. Door een 5-stappenplan te volgen, gaan we samen aan de slag met het opstellen van een strategisch HR plan. Zo wordt duidelijk welke thema’s prioriteit krijgen en waar u als organisatie mee aan de slag moet. Hierdoor wordt onze HR advisering effectiever ingezet en kunt u uw succes in de organisatie waarborgen, ook op de langere termijn.

Bent u benieuwd wat dit 5-stappenplan voor u kan opleveren?

Neem gerust eens contact op met HR adviseur Mattinja Oostdijk, via 06-10147867 of moostdijk@schippergroep.nl voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u op het bedrijf of op een van onze Schipper kantoren in Zuidwest-Nederland.

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.