Hoe start je jouw eigen klusbedrijf?

3 februari 2020 14:16

Hoe start je jouw eigen klusbedrijf?

Je bent, net als je opa, een geboren ondernemer en je wil je eigen klusbedrijf beginnen. Je droomt ervan om in je eigen bestelbus met je naam erop rond te rijden in de grote stad. Van klus naar klus en van klant naar klant. Problemen oplossen, mensen adviseren en mooi werk afleveren.

Blijf het niet langer uitstellen. Je vindt het leuk dus ga het lekker doen! Enthousiast op avontuur gaan. Wel hard werken, maar je krijgt er wel wat voor terug. Vrijheid om eigen beslissingen te nemen, om prachtige kansen te creëren en allerlei zaken zelfstandig te kunnen aanschaffen. Denk aan die bewuste bestelbus uit je dromen en aan je eigen werkplaats en gereedschap.

Benodigdheden

Als klusbedrijf moet je natuurlijk, naast die bus, over perfect functionerend gereedschap en apparatuur beschikken. Maak een uitgebreide lijst met alle zaken die je nodig hebt. Van blocnote tot afkortzaag. Van visitekaartje tot elektrische verstekzaag. Als de lijst compleet is, ga je aan de slag met bestellen en als je alle spullen in je werkplaats hebt staan, kun je probleemloos aan de slag en de eerste afspraken met klanten gaan maken.

Klanten

De klanten binnenhalen is best een moeilijke klus. Zelfs voor een klusbedrijf. Maar met een beetje reclame en de juiste visitekaartjes en flyers kom je al een heel eind. De mond-tot-mondreclame is het absolute reclamemiddel van nu. Zorg dat je uitstekend werk aflevert en nieuwe klanten zullen als vanzelf volgen. Zeker als je werk op één of andere manier heel herkenbaar is. Want daar gaan mensen met elkaar over praten! Maar voor dat uitstekende werk wat je af wil leveren heb je wel de goede spullen nodig. Bij mastertools hebben ze die goede spullen. Elektrisch gereedschap van de bovenste plank. Dat is wat je wil. En goede service voor als er toch iets aan de hand mocht zijn of gewoon als je technische vragen hebt. Het begint met de juiste spullen. Met een afkortzaag kopen bijvoorbeeld. De perfecte start voor een klusbedrijf. Daarnaast heb je natuurlijk nog meer apparatuur nodig, maar je hebt een goed begin gemaakt. De werkplaats begint zich al aardig te vullen, met materiaal zoals houten planken en pvc pijpen, een elektrische gereedschap set en goede boormachines. Aan de slag!

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.