Franchise: Laagdrempelig ondernemen met maximale kansen

3 juli 2023 14:52

Franchise: Laagdrempelig ondernemen met maximale kansen

Eenmaal een ondernemer, altijd een ondernemer. Ondernemen bevalt steeds meer mensen. Het ondernemerschap is voor velen ook een grote stap. Een belangrijke keuze voor de lange termijn.

Franchise biedt een geweldige mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te ondernemen en wordt steeds aantrekkelijker voor (aspirant)-ondernemers. Maar wat maakt franchise laagdrempelig? En waar moet je als franchisenemer in spé rekening mee houden? Hallo Franchise vertelt je hier graag meer over.

In dit artikel bespreken we de voordelen, uitdagingen en kansen als franchisenemer in spé bij een franchiseformule.

Wat is franchise?

Als franchisenemer ga je een samenwerking aan met de franchisegever. Je hebt de mogelijkheid om een succesformule in een bepaald gebied te exploiteren. Zodoende worden de kwaliteiten van de franchiseformule gecombineerd met de beste eigenschappen van de zelfstandig ondernemer. Als franchisenemer heb je veel kans op succes, omdat je in een bewezen concept stapt.

Opvallende voordelen

Franchisenemer worden opent de deur naar een wereld van kansen en geeft je de vrijheid om je eigen bedrijf te starten met verminderde risico’s. We bespreken enkele opvallende voordelen:

Bewezen bedrijfsmodel

Franchisenemers profiteren van een succesvolle bedrijfsformule met meerdere vestigingen, die al ontwikkeld en getest is. Je hoeft niet vanaf nul te beginnen, wat jou een sterke start in de markt biedt. Dit verminderd het ondernemersrisico aanzienlijk.

Ondersteuning en begeleiding

Je profiteert niet alleen van een bewezen bedrijfsmodel, maar ontvangt ook volledige ondersteuning en begeleiding van de franchisegever. Denk aan uitgebreide trainingen, operationele richtlijnen, productontwikkeling, marketingondersteuning en andere waardevolle middelen om jou als franchisenemer te helpen slagen. Dit maakt het toegankelijk om ook zonder ondernemerservaring een eigen bedrijf te starten.

Naamsbekendheid

Daarnaast geniet je direct van de sterke naamsbekendheid en reputatie van het merk, wat een concurrentievoordeel oplevert.

Inkoopvoordelen

Als franchisenemer profiteer je van inkoopvoordelen door grootschalige inkoop van de franchiseorganisatie. Dit leidt tot gunstige prijzen en voorwaarden bij leveranciers, wat resulteert in lagere inkoopprijzen en hogere winstmarges.

Uitdagingen en risico’s

Hoewel franchisenemer worden vele voordelen biedt, is het ook van essentieel belang om de uitdagingen en risico’s te erkennen die hiermee gepaard kunnen gaan. Denk hierbij aan de benodigde investering, doorlopende vergoedingen aan de franchisegever (franchisefee en/of marketingfee), en de richtlijnen vanuit de franchisegever. Deze uitdagingen kunnen worden overwonnen door zorgvuldig onderzoek te doen naar de formule en een grondige evaluatie te doen van de financiële haalbaarheid. Hiermee vergroot je jouw kansen op succes als franchisenemer aanzienlijk.

Franchisenemer worden? Wij helpen je bij het vinden van de juiste formule.

Alhoewel franchising vele voordelen biedt, is het dus belangrijk om een aantal factoren te overwegen voordat je deze belangrijke stap neemt. Wat zijn de uitdagingen en risico’s voor mij als ondernemer? En welke formule past bij mij? Wij van Hallo Franchise begrijpen deze vragen en helpen je graag op weg.

Al sinds 2002 hebben wij ruime ervaring in het adviseren van (kandidaat)franchisenemers in hun zoektocht naar de geschikte formule. In de loop der jaren zijn vele ondernemers met wie wij in gesprek zijn geweest aangesloten bij de formule die bij hun past.

Via ons platform Hallo Franchise houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen en franchisekansen van onze franchiseformules in diverse branches. Dit kan door het aanvragen van de franchisebrochures of je in te schrijven voor de Hallo Franchise nieuwsbrief. Bij Hallo Franchise vind je de franchisemogelijkheden binnen de Retail, horeca, dienstverlening en zorg.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
070-345 3430
info@hallofranchise.nl

logo hallo franchise

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.