Hoe manage je veranderingen?

9 november 2021 14:13

Hoe manage je veranderingen?

Organisatieveranderingen en interventies starten vaak vanuit de klassieke opvatting dat de organisatie een stuurbare machine is. Veel verandertrajecten zijn onsuccesvol omdat ze de menselijke kant ervan negeren. Succesvol verandermanagement vereist focus op het gedrag van en de interactie tussen mensen.

Online informatiesessie

Op maandag 29 november van 16.00 tot 17.00 uur is er een gratis online informatiesessie, waarin opleidingsmanager Antonie van Nistelrooij meer vertelt over de opleiding Verandermanagement die 11 maart 2022 van start gaat. Ben jij aanwezig? Meer informatie en aanmelden.

Organisatieveranderingen en interventies starten vaak vanuit de klassieke opvatting dat de organisatie een stuurbare machine is. Veel verandertrajecten zijn onsuccesvol omdat ze de menselijke kant ervan negeren. Succesvol verandermanagement vereist focus op het gedrag van en de interactie tussen mensen. Tijdens deze opleiding staat centraal hoe mensen omgaan met veranderingsprocessen en hoe ze daarin zelf effectiever kunnen opereren. De deelnemers leren veranderingsprocessen beter te analyseren en beter te sturen en er als leidinggevende/medewerker effectief aan bij te dragen. Eerdere versies van deze opleiding werden zeer goed geëvalueerd.

Voor wie is deze opleiding? 

De opleiding Verandermanagement is ontwikkeld voor professionals die in hun werk te maken hebben met processen van cultuur- en organisatieverandering en daarbinnen met meer diepgang en eigen effectiviteit willen opereren. Professionals uit alle sectoren kunnen deelnemen. De deelnemers hebben een afgeronde opleiding op academisch niveau en meer dan vijf jaar werkervaring. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze basiskennis hebben van of ervaring hebben met organisatietheorie, management- en leiderschapsdisciplines en verandermanagement.

Organisaties, waarbinnen men bewust wil omgaan met de groeiende complexiteit door een meer overwogen visie op organisatieverandering, worden aangemoedigd om medewerkers naar deze opleiding te sturen. Als beter toegeruste en meer gemotiveerde professionals komen die van terug.

Meer informatie over deze opleiding

Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.