Hoe kleed je je bij een casual zakelijke borrel of event?

9 juli 2024 12:03

Hoe kleed je je bij een casual zakelijke borrel of event?

Een casual zakelijke borrel of event vraagt om een balans tussen professionaliteit en comfort. Je wilt er representatief uitzien, maar ook niet overdressed zijn. Hier zijn enkele tips om de juiste kledingkeuzes te maken voor een casual zakelijke bijeenkomst.

Begrijp de dresscode

Voordat je beslist wat je aantrekt, is het belangrijk om de dresscode van het evenement te begrijpen. Informeer bij de organisator of kijk naar eerdere evenementen om een idee te krijgen van wat anderen droegen. Vaak is de dresscode business casual, wat een slimme mix van formeel en informeel betekent.

Kies voor comfortabele, maar nette kleding

Bij een casual zakelijke borrel draait het om comfort zonder in te boeten op netheid. Denk aan goed passende chino’s of nette jeans in combinatie met een overhemd of een polo. Vermijd kledingstukken die te los of te strak zitten, want die kunnen afleiden en onprofessioneel overkomen.

Investeer in kwaliteit

Kwaliteitskleding maakt een groot verschil. Kies voor stoffen die er niet alleen goed uitzien, maar ook prettig aanvoelen en lang meegaan. Merken zoals RRL bieden stijlvolle opties die zowel casual als zakelijk inzetbaar zijn. Kwaliteitskleding straalt niet alleen professionaliteit uit, maar zorgt er ook voor dat je je zelfverzekerd voelt.

Accessoires en details

Accessoires kunnen je outfit naar een hoger niveau tillen. Denk aan een nette riem, stijlvolle schoenen en een horloge. Vermijd te veel sieraden of accessoires die de aandacht afleiden. Een goed gekozen accessoire kan je outfit compleet maken zonder te overheersen.

Kleurgebruik

Kleuren spelen een cruciale rol in hoe je overkomt. Neutrale kleuren zoals blauw, grijs en wit zijn altijd een veilige keuze. Ze stralen professionaliteit uit zonder te formeel te zijn. Voeg eventueel een vleugje kleur toe met een das, sjaal of een paar opvallende schoenen, maar houd het subtiel.

Zorg voor een verzorgd uiterlijk

Een verzorgd uiterlijk gaat verder dan alleen je kleding. Zorg ervoor dat je haar netjes is, je nagels schoon zijn en je persoonlijke hygiëne op orde is. Dit laat zien dat je oog hebt voor detail en geeft een goede indruk.

Wees jezelf

Hoewel het belangrijk is om je aan te passen aan de dresscode, moet je ook trouw blijven aan je eigen stijl. Kies kleding waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Authenticiteit wordt gewaardeerd en helpt je om een blijvende indruk te maken.

Voorbeelden van outfits

Voor heren

  • Chino met een overhemd: Combineer een goed passende chino met een net overhemd. Voeg een blazer toe als je de look iets formeler wilt maken.
  • Nette jeans met een polo: Kies voor donkere jeans zonder scheuren of vlekken en draag deze met een nette polo. Een paar stijlvolle sneakers kunnen deze look afmaken.

Voor dames

  • Pantalon met een blouse: Een mooie pantalon in combinatie met een blouse geeft een nette, maar toch casual uitstraling. Voeg een paar hakken of nette flats toe.
  • Jurkje met een blazer: Een eenvoudig jurkje kan prima voor een casual zakelijk event, vooral als je er een blazer overheen draagt. Kies voor een jurk die niet te kort is en vermijd te veel opvallende patronen.

Het vinden van de juiste outfit voor een casual zakelijke borrel of event hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door te investeren in kwaliteitskleding, aandacht te besteden aan details en trouw te blijven aan je eigen stijl, maak je een goede indruk. Voor meer stijlvolle kledingopties, bezoek de website van Lutz.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.