Hoe kan ik het contact met potentiële klanten en partners verbeteren?

3 augustus 2022 09:56

Hoe kan ik het contact met potentiële klanten en partners verbeteren?

Netwerken is een vak apart. Niet iedereen staat er om te springen om op events mensen aan te spreken die je niet kent. Toch is dit één van de beste manieren om in contact te komen met potentiële partners of klanten. Je zorgt er op netwerkevents namelijk voor dat mensen meteen een gezicht kunnen koppelen aan je bedrijf. Vooral wanneer je erg sociaal bent en ook op persoonlijke raakvlakken hebt met een gesprekspartner, dan is de kans groot dat je een goede indruk achterlaat. Dit is natuurlijk erg fijn omdat mensen jou en je bedrijf niet snel zullen vergeten. Maar wat kun je het beste doen nadat je een leuk gesprek gehad hebt op een netwerkborrel? We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om het contact met een potentiële klant of partner warm te houden.

Connect online

De eerste tip is om tegen het einde van het gesprek te zeggen dat je graag in contact zou willen blijven. Linkedin biedt hiervoor een goed platform. Vrijwel iedereen zal ervoor openstaan om je toe te voegen, het is een laagdrempelige manier om het contact te kunnen onderhouden. Naast dat je elkaar er persoonlijke berichten kunt sturen, zul je ook elkaars bijdragen kunnen lezen. Dit kan erg handig zijn, zeker als je veel deelt over je eigen bedrijf. Heb je een connectie op LinkedIn? Dan kun je ervoor kiezen om een paar dagen later eens een berichtje te sturen en deze persoon uit te nodigen voor een kop koffie om het gesprek voort te zetten.

Hou het contact bij

Daarnaast is het van belang om personen die voor jouw onderneming interessant lijken met regelmaat te herinneren aan jou en je bedrijf. Jij blijft voor hen het gezicht van je bedrijf. Dit kun je doen door ieder kwartaal eens contact met ze op te nemen. Dit kan direct contact zijn of je kunt simpelweg een reactie plaatsen op een bijdrage die ze geplaatst hebben. Wanneer je zorgt dat potentiële klanten en partners met regelmaat geconfronteerd worden met jouw gezicht of naam, zullen ze sneller aan je denken wanneer ze een probleem hebben dat jij kunt oplossen. Je zult al snel vergeten wanneer je contact hebt gehad met iemand. We raden je daarom aan om eens op Bekkingblitz.nl te kijken naar handige notitieboekjes waarin je dit soort informatie op kunt schrijven. Ook kun je bij bekkingblitz.nl voor een groot aanbod aan handige planners en adresboekjes, neem dus zeker een kijkje!

Help elkaar

Het runnen van een bedrijf kan erg lastig en stressvol zijn. Het is dan ook belangrijk om elkaar te blijven helpen. Zo kun je wanneer je opzoek bent naar iemand die jouw probleem kan oplossen eerst zoeken binnen je eigen netwerk. Zo versterk je niet alleen een connectie, tussen jou en een andere professional. Maar zo zorg je er ook voor dat deze persoon jou sneller aanspreekt wanneer jij een oplossing kan bieden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.