Hoe geef je een goede (online) presentatie?

8 februari 2021 13:23

Hoe geef je een goede (online) presentatie?

Bij Spreek.nl leer je weergaloos te presenteren. Eigenaar Pieter Frijters ontrafelde wat van sprekers de allerbesten op hun gebied maakt en ontwikkelde een unieke methode om speekangst op te lossen. Wie het eerder bijna in z’n broek deed, staat nu te popelen om het woord te voeren. 

Het is bijna 30 jaar geleden dat Frijters zijn bedrijf Spreek.nl oprichtte en specifieke presentatietrainingen voor de zakelijke markt in Nederland introduceerde. Inmiddels volgden meer dan 32.000 mensen er een training. ‘’Je kunt er vandaag de dag niet meer omheen; een presentatie geven, hoort er gewoon bij’’, vertelt hij. ‘’Ook is het cruciaal om online voor webcam of camera goed voor de dag te komen. Het maakt niet uit of je wel of geen talent hebt, iederéén kan met impact leren presenteren.’’

Mind-Toon-Ritme-Taal

Frijters traint onder meer het neusje van de zalm van ondernemend Nederland. En dat is niet voor niets. Hij ontwikkelde MTRT(Mind – Toon – Ritme – Taal), de enige spreektaal die direct tot ieders brein doordringt. En weet als geen ander over te brengen hoe je met stukken minder voorbereiding vele malen beter presenteert.

Naast de wens om verlost te worden van ongezonde spanning of paniek, komen cursisten naar Spreek.nl om hun waarde en carrièrekansen te vergroten. Naar gelang de gekozen training leren ze in 1 of 2 dagen hoe zij zichzelf, hun bedrijf, boodschap, product of dienst onuitwisbaar op de kaart zetten.

Presenteren gaat aan het denken voorbij

De meest voorkomende fouten die volgens Frijters door ongetrainde sprekers worden gemaakt zijn: monotoon spreken, te hoog, te zacht, te aardig, te langzaam of te snel. ‘’Een ander belangrijk euvel is dat sprekers controle willen uitoefenen over allerlei processen bij zichzelf die normaalgesproken gewoon vanzelf goed gaan’’, legt hij uit. ‘’Goed presenteren gaat aan het denken voorbij. Het vraagt van je dat je helemaal in het hier en nu bent. Ook daar is veel aandacht voor tijdens onze trainingen.’’

Populaire trainingen

Spreek.nl geeft trainingen Spreken in het openbaar, voor beginners en gevorderden en specifiek voor jongeren. Populair is ook de Spreekangst Masterclass en de training presenteren voor de camera. Er wordt veel tijd ingeruimd om te oefenen in de praktijk en feedback te ontvangen. Voor wie 1 op 1 getraind wil worden zijn er persoonlijke consulten. En wil je thuis aan de slag, dan kun je kiezen uit live online sessies of e-training. Kijk hier voor het volledige aanbod aan presentatietrainingen.

Spreek B.V. 

Mozartlaan 54-56

2742 BN Waddinxveen

Tel.: 0182 612345

Email: info@spreek.nl

www.Spreek.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.