Hoe ergonomisch is jouw werkplek…

21 juni 2018 12:25

Hoe ergonomisch is jouw werkplek…

Hoeveel van jouw werktijd werken jij en je collega’s met een computer? Hebben jij en of je collega’s een goede zithouding? Hoeveel afwisseling heb jij eigenlijk in je werk? Hoe lang is het geleden (als het al eens gebeurt is) dat is uitgelegd hoe je werkplek goed ingericht kan worden? Is een van de antwoorden “geen idee” of “ik weet niet”, dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor het nieuwe roken….. te veel zitten dus!

Deze moderne sluipmoordenaar kan bijna ongemerkt voor zorgen dat jij van lichte ongemakken tot langdurig ziekteverzuim op loopt. Er is natuurlijk een manier om deze klachten te voorkomen… zorg dat de (kantoor)werkplekken ergonomisch goed ingericht zijn. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat de werkplek op maat is afgesteld, het is zeker zo belangrijk dat de gebruiker weet waarom en hoe hij of zij goed gebruik kan maken van de werkplek!

Dé remedie tegen klachten of uitval door de klachten is om nu vast te stellen of er klachten zijn bij de werkplekken en op die plekken actie te ondernemen!!! Een goed ingerichte werkplek waar in de juiste werkhouding gewerkt kan worden in combinatie met afwisseling én beweging is de oplossing. Ergowebshop bied hier een totaaloplossing voor aan, van instructie over een goede werkplek tot aan de complete inrichting van de werkplek!

Hoe doen we dat?

Een belangrijk aspect is, dat we de gebruikers van de werkplekken de volgende essentiële onderdelen bij kunnen brengen:

- Hoe ontstaan klachten en problemen

- Hoe herken je problemen en klachten

- Hoe kun je deze klachten voorkomen en klachten voor zijn

In veel gevallen doen we dit door een workshop te organiseren. Een paar verschillende bureaustoelen zijn hier altijd bij aanwezig. Dit om de gebruikers de verschillen te laten voelen en om ze te laten zien wat de verschillende instelmogelijkheden zijn en wat voor een goed of slecht effect die hebben op je werkhouding.

Na de workshop gaan we 1 op 1 met jou of met je collega’s aan de slag. Door goed te bestuderen en vast te leggen hoe de werkzaamheden uitgevoerd worden, wordt er een goed beeld gevormd van de werkzaamheden en worden (indien noodzakelijk) aanpassingen direct uitgevoerd. Daarnaast zijn er een scala aan verschillende proefmodellen mee, denk hierbij aan muizen, toetsenborden etc. Met deze hulpmiddelen kan dan uitgebreid getest worden zodat duidelijk is wat wel en niet werkt.

Heel belangrijk in onze aanpak is, dat na afronding van het werkplekonderzoek de werkplek ook direct geheel afgestemd op de gebruiker. Doordat wij veel ervaring hebben met het afstellen van allerlei soorten bureaus en stoelen zijn we vaak in staat om de nodige aanpassingen direct door te voeren. Indien gewenst stellen wij ook een werkplekpaspoort op voor de werkplekken die onderzocht en ingesteld zijn zodat jij of je collega’s altijd nog eens terug kunnen kijken hoe hun werkplek goed ingesteld is. Met deze aanpak voorkomen we dat medewerkers klachten krijgen en onnodig tijd bij een fysiotherapeut besteedt, of erger nog ziek thuis komt te zitten!

En als er wel al klachten zijn?

In veel gevallen kunnen door een goed onderzoek in combinatie met aanpassingen aan de werkplek de klachten aanzienlijk verminderd worden. het komt geregeld voor dat na verloop van tijd de fysiotherapeut niet langer meer noodzakelijk is.

Wie doet dat dan?

Zowel de workshop als het onderzoek en de aanpassingen worden uitgevoerd door een ervaren werkplekdeskundige. Mensenwerk zit ons in de genen, een luisterend oor, een scherpe blik en handige handen zorgen dat in een handomdraai de werkplek omgetoverd wordt tot een ergonomisch ingerichte werkplek!

Meer weten? Neem geheel vrijblijvend gerust contact met ons op of kijk eens in onze nieuwsberichten.

Ergowebshop

Leharkade 5

1817 HS Alkmaar

(072) 7600 100

(06) 146 71 815

www.ergowebshop.nl

info@ergowebshop.nl

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.