Hoe bespaar je als ondernemer op de kleinere uitgaven?

28 november 2022 15:38

Hoe bespaar je als ondernemer op de kleinere uitgaven?

Benzine wordt duurder, de nutsprijzen gaan omhoog en de inflatie helpt ook zeker niet mee. Iedereen, en daarmee vooral ondernemers, merken in hun portemonnee dat de koopkracht langzamerhand begint af te nemen. Uitgaven zitten natuurlijk in de kleinste dingen, terwijl sommige uitgaven juist geld besparen. In deze blog geven wij je een paar tips mee waarmee je als ondernemer kunt besparen op de kleinere uitgaven!

Bescherm je telefoons

Dit is een voorbeeld van iets uitgeven om mogelijk iets te besparen. Veel ondernemers hebben ondertussen al snel een tweede telefoon, eentje voor hun onderneming en een ander voor privé doeleinden. De redenen hiervoor hebben we al toegelicht in deze blog. In alle drukte van de dag valt zo’n telefoon al snel op de grond. Aangezien de gemiddelde prijs van een mobiele telefoon in Nederland rond de 250 euro ligt, kunnen wij ons voorstellen dat je je telefoons graag heel houdt. Er zijn zowel Samsung telefoonhoesjes als iPhone telefoonhoesjes makkelijk te krijgen. Tevens hoeven deze ook echt niet duur te zijn, bescherm dus gauw je telefoons!

Kijk goed en kritisch naar je verzekeringen

Je sluit een verzekering af, bent er super blij mee en vervolgens doe je er jaren niks meer mee. Hoewel particulieren dit ook gebeurt, doet dit als ondernemer toch nét wat meer pijn. Kies er dus voor om op een vaste datum elk jaar even al je verzekeringen na te lopen. Daarnaast raden wij ook aan dit zowel op je computer als in een klapper te noteren, zodat je altijd bij de benodigde informatie kan. Daarnaast is het goed om te kijken, op die gekozen datum, of de verzekeringen die je hebt lopen nog de voordeligste zijn. Een verzekering die het afgelopen jaar de goedkoopste was kan dit jaar een van de duurdere zijn. Hou die kosten dus goed in de gaten! Hier geven we je ook wat tips mee over je zorgverzekering kiezen!

Kijk je energiecontract goed na

We zijden het al in de intro: de nutsprijzen zijn constant aan het stijgen. Het is dus ongelooflijk belangrijk dat je deze kosten in de gaten houdt als ondernemer zijnde. Zo kun je er voor kiezen om je energiekosten te laten berekenen door een derde partij, die vervolgens nakijken of er niet een beter alternatief voor je is. Sinds 2014 zitten wij in Nederland namelijk in een vrije energiemarkt, wat ook betekent dat overstappen een heel stuk makkelijker is gemaakt. Je huidige energieleverancier kan je proberen af te schrikken met een boete omdat je het contract ontbindt, maar het gros van de overstapmogelijkheden biedt aan om deze boete op te vangen wanneer je naar hun gaat. Let wel op, dit moet je zelf aangeven. Als ondernemer zal je begrijpen dat een energiemaatschappij niet een boete vergoed als de persoon in kwestie het niet aangeeft!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.