4x waarom je voor een aparte zakelijke telefoon moet kiezen als ondernemer

14 november 2022 08:52

4x waarom je voor een aparte zakelijke telefoon moet kiezen als ondernemer

Lang niet iedere ondernemer heeft een eigen zakelijke telefoon. Vooral in de beginfase denken veel ondernemers het wel af te kunnen met hun eigen smartphone. Echter biedt een zakelijke telefoon wel veel voordelen voor jou als ondernemer, waardoor het zeker het overwegen waard is. Waarom je voor een aparte zakelijke telefoon moet kiezen? Wij hebben een aantal goede redenen verzameld.

Privé en zakelijk gescheiden houden

Een van de grootste voordelen van het hebben van een aparte zakelijke telefoon is dat je privé en zakelijk zo veel beter gescheiden houdt. Heb je een privé telefoon die je ook gebruikt voor zakelijke doeleinden, dan komt het ongetwijfeld voor dat je veel belletjes en mailtjes aan het beantwoorden bent in je vrije tijd. Met een zakelijke telefoon voorkom je dat je ook in je privétijd nog veel met zaken bezig bent. Je bent tijdens werkuren bereikbaar op je zakelijke telefoon en zet deze na werktijden gewoon uit. Zo komt werk niet telkens tussendoor en heb je ook nog genoeg ruimte om van je vrije tijd te genieten.

Heb je een iPhone als privételefoon en vind je het besturingssysteem van iOS fijn werken? Dan is het slim om bij je zoektocht naar een zakelijke smartphone ook naar een iPhone te kijken. Je weet tenslotte al als geen ander hoe het werkt en hoeft op deze manier niet lang te wennen in gebruik. Apple iPhones vergelijken is slim om te doen om te kijken welk toestel het best bij je past. iPhone zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen en met allerlei soorten features. Bepaal waar jouw zakelijke telefoon absoluut over moet beschikken en ga op basis daarvan vergelijken om de beste iPhone voor jezelf uit te zoeken.

Kosten gescheiden houden

Als je zakelijke belletjes met je privételefoon doet en wilt profiteren van belastingvoordeel, dan dien je dit heel goed bij te houden. Daarvoor is een grondige administratie nodig en dat kost veel tijd en moeite. Met een zakelijke telefoon is dit verleden tijd, want deze gebruik je dan voor zakelijke doeleinden. Je hebt in dit geval een stuk meer overzicht over je administratie en weet zo beter welke kosten voor privé zijn en welke voor zakelijk.

Het is veiliger

Als ondernemer heb je ongetwijfeld wel eens te maken met gevoelige informatie die niet zomaar met iedereen gedeeld mag worden. Als dit allemaal op je privételefoon staat, is dat niet bepaald veilig. Als je telefoon bijvoorbeeld gestolen wordt, zit je flink in de problemen. Een privételefoon neem je overal mee naartoe en de kans dat er iets gebeurt met je telefoon is daarom groter. Een aparte zakelijke telefoon verkleint de kans dat gevoelige informatie openbaar wordt. Dit toestel gebruik je alleen in je werkruimte en neem je daarnaast niet overal mee naartoe.

Stomme fouten voorkomen

Je hebt het ongetwijfeld wel eens meegemaakt dat je een bericht getypt hebt en daarna  naar de verkeerde persoon hebt gestuurd. Bijvoorbeeld via de mail of via WhatsApp. Een privéberichtje per ongeluk versturen naar een zakelijk contact is natuurlijk niet heel professioneel. Om dit te voorkomen is het beter om een zakelijke telefoon te hebben, zodat je zeker weet dat het om puur zakelijk contact gaat. Zorg er daarnaast voor dat er geen zakelijke relaties in je privételefoon meer staan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.