Het geheim van coherentie

19 december 2022 13:08

Het geheim van coherentie

Het gaat niet vanzelf. Reken ook niet op een wonder om innovatie, ontwikkeling en groei in jouw onderneming te krijgen. Het zijn thema’s waar je meestal echt even aandacht aan moet schenken. En als je dan jouw kostbare tijd daarvoor vrijmaakt, dan wil je natuurlijk ook dat het werkt en dat jouw onderneming er merkbaar profijt van heeft. Een coherente aanpak is de oplossing. Waarom? Dat ga ik je vertellen!

Met een coherente aanpak ontwikkel je meer bewustzijn op hoe jouw onderneming functioneert en welke interne en externe ontwikkelingen van invloed zijn. Je krijgt inzicht in de belangrijkste vraagstukken, kansen en dilemma’s waar je op korte termijn mee aan de slag kunt. Daarnaast leg je een sterke basis voor verdere ontwikkeling van je onderneming en je eigen leider- en ondernemerschap.

Wat is er nu zo boeijend aan coherentie?

Het geheim van de smid zit ‘m in de samenhang. Mensen, organisaties en hun omgeving hangen met elkaar samen en beïnvloeden elkaar. Een coherente onderneming is in staat om alles wat er in en om een organisatie speelt van elkaar te onderscheiden én met elkaar in verband te brengen. Coherente ondernemingen werken steeds vanuit het zicht op het grotere geheel. Het stelt je in staat om te zien wat er werkelijk speelt en vervolgens de juiste aanpak te kiezen om te innoveren, door te ontwikkelen en te groeien.

Hoe pak je zoiets aan?

Het kortste antwoord op deze vraag luidt: met de Coherence methode. Boeijend Ondernemen neemt jou in samenwerking met House of Coherence mee op reis naar coherentie. Met onze opzet werp je een nieuw licht op je eigen ondernemerschap en kun je je laten inspireren door andere ondernemers. Je komt vier keer met je groep bij elkaar voor een sessie. Twee trainers vergroten je kennis met theorie en zorgen voor een constructieve dialoog. Ze begeleiden je bij de uitvoering van de praktijkopdrachten, waarmee je stap voor stap en samen met mede-cursisten je hele onderneming integraal in beeld brengt. Door de kleine groep is er veel ruimte voor het delen van ervaringen uit de eigen praktijk. Dit maakt dat je veel kunt leren van de mede-ondernemers in de groep. «

Spreekt het je aan? Scan dan de QR-code op deze pagina, stuur een e-mail naar andrea@boeijend-ondernemen.nl of bel met Andrea: 06 - 207 387 89. Boeijend Ondernemen BV wenst jou een energiek nieuwjaar toe!

Tekst: Alet Roesink // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.