Het ene etiket is het andere niet

16 maart 2023 08:43

Het ene etiket is het andere niet

Blijven plakken

Bij het woord ‘etiket’ denk je in waarschijnlijk aan een ergens opgeplakte informatiedrager, een stuk zelfklevend papier dat op een doos of op een product zit. In zekere zin is dat ook zo, maar de doeleinden waar etiketten voor gebruikt worden zijn heel divers. Een juwelier bijvoorbeeld is gebaat bij handige etiketten die aan een sieraad worden bevestigd, zodat je in één oogopslag ziet waar de ring of het collier van gemaakt is en welke prijs ervoor betaald moet worden. Zonder etiket vergis je je gemakkelijk en dat kan dan behoorlijk in de papieren lopen.

Ook een supermarkt maakt vrijwel elke dag gebruik van kortingsetiketten, om haar klanten te verleiden tot het doen van een aankoop. Vaak gaat het dan om opvallend gekleurde stickers en etiketten.

Etiketten zijn onmisbaar in je organisatie

Maar de ondernemer die linksom of rechtsom met een magazijn te maken heeft, bijvoorbeeld omdat hij een productiebedrijf bestiert, weet dat het van enorm belang is om een etikettenprinter te hebben met bijbehorende (blanco) etiketten. Uit werkvoorschriften leren medewerkers als eerste om altijd goed te letten op wat er op het etiket staat om te achterhalen wat er in de verpakking zit. Bij het werken met gevaarlijke stoffen is dit soms van levensbelang. Ook tijdens de jaarlijkse audit ─ controleren van de organisatie ─  zal de controleur checken of er wordt voldaan aan de juiste etikettering van de producten.
Omdat er vooral bij grote ondernemingen een behoorlijke omloopsnelheid is als het gaat om de voorraden die in het magazijn liggen opgeslagen, is op tijd etiketten bestellen sterk aan te raden.

Gemakkelijk etiketten bestellen wanneer je ze nodig hebt

Wanneer je niet zeker weet welk soort etiket je precies nodig hebt voor jouw organisatie, hoef je niet eerst onnodig veel geld uit te geven om er achter te komen wat bij jou past. Voor vragen bel je naar Etikettenkoning waar specialisten je graag te woord staan. Vraag eenvoudig gratis samples aan en maak een onderbouwde keuze. Heb je wateroplosbare etiketten nodig? Probeer het eenvoudig uit. Heb je toch liever gewone stickers of passen labels beter bij je organisatie? Ook die zijn eenvoudig te bestellen.

Etikettenprinter

Wanneer binnen een bedrijf veel zaken geautomatiseerd zijn, dan wil je dat waarschijnlijk ook met je etikettenprinter doen. Let er dan bij de aanschaf op of de printer een USB-interface aansluiting heeft. Maken andere collega’s ook gebruik van de printer en wil je deze vanuit een server kunnen aansturen? Dan moet de printer een netwerk interface hebben.
Etiketten die maar een paar dagen leesbaar hoeven te zijn omdat ze bijvoorbeeld op een pallet geplakt worden die van A naar B gaat, worden met een thermo etiket met bijbehorende printer gedrukt. Moet het etiket jaren leesbaar zijn, dan is een thermal transfer etikettenprinter met carbonlint (inktlint) aan te raden.

Vraag jezelf ook af welke aantallen etiketten je op jaarbasis denkt te gaan printen. Dat bepaalt of je beter investeert in een desktop etikettenprinter of toch een industriële etikettenprinter.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

X

Ga je nu al weg?

Wij willen graag nog wat met je delen. Hét Ondernemersbelang bestaat namelijk 20 jaar en dat gaan we vieren. Ga naar deze pagina en ontdek het!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.