Het coronavirus en de arbeidsrechtelijke gevolgen: combinatie-item

14 april 2020 15:47

Het coronavirus en de arbeidsrechtelijke gevolgen: combinatie-item

Door: Hekkelman advocaten en notarissen

 

Het coronavirus heeft de overheid gedwongen om meerdere strenge maatregelen af te kondigen. Maatregelen die een forse impact hebben op ons dagelijkse leven. En zodoende ook op ons werk.

 

Werknemers moeten veelal thuiswerken. Hetgeen voor de werkbaarheid niet altijd de beste oplossing is, nu ook de kinderen thuisblijven. Daarnaast zijn er ook werkgevers  genoodzaakt om deuren te sluiten en/of worden geconfronteerd met een verminderde omzet.

 

Zo zijn er nog vele situaties denkbaar die vragen oproepen. Vragen die ook arbeidsrechtelijke gevolgen kennen. Deze vragen hebben wij zoveel mogelijk willen ondervangen. Met als gevolg de publicatie van een drietal documenten. In deze documenten vind je de antwoorden op de vele vragen die ons in deze crisistijd worden gesteld.

 

Adviesdocument: het coronavirus en de arbeidsrechtelijke gevolgen

 

In vele gevallen is het niet mogelijk om de vele vragen die in de praktijk leven een eenduidig antwoord te geven. Het is namelijk afhankelijk van diverse scenario’s.

 

Om je in de beoordeling van deze diverse scenario’s handvatten te bieden, hebben wij stroomschema’s opgesteld. Via deze stroomschema’s geven wij aan of je in verschillende situaties gehouden bent om het loon van werknemers door te betalen.

 

Klik hier voor de publicatie.

 

Vragen en antwoorden: verdieping op arbeidsrechtelijke gevolgen coronavirus

 

Ook met betrekking tot andere onderwerpen, zoals de privacy in tijden van corona, opname van verlof, de eigen dynamiek voor werkgevers in cruciale beroepsgroepen of vitale sectoren, willen wij je graag vooruit helpen. Om die reden hebben wij een verdiepend document met vragen en antwoorden gepubliceerd.

 

Onze antwoorden zijn gebaseerd op de huidige stand van zaken en de huidige RIVM-adviezen en overheidsmaatregelen. Afhankelijk in welke sector je actief bent, kunnen ook nog weer specifieke regels gelden. Let daar dus op.

 

We hebben geprobeerd per onderwerp zoveel mogelijk relevante feiten en omstandigheden te benoemen. Maar er kunnen er altijd meer zijn, die toch weer andere afweging vereist. Heb je twijfels? Dan raden we je aan om bij vragen contact met ons op te nemen.

 

Klik hier voor de publicatie.

 

START NOW: Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud Werkgelegenheid

 

 De overheid zoveel mogelijk de negatieve (economische) gevolgen ondervangen. Daartoe zijn op 17 maart verschillende noodmaatregelen aangekondigd.

 

Deze noodmaatregelen zijn in de afgelopen periode in hoog tempo nader uitgewerkt. En zo verscheen op 31 maart 2020 de uitwerking van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW).

 

In deze publicatie blikken wij kort terug op de regeling Werktijdverkorting als voorloper van de NOW. En kijken wij vooruit door in een overzichtelijk en praktisch schema de NOW te bespreken. Zodat voor jou volledig helder is wanneer je in aanmerking komt voor de NOW. En welke vervolgstappen je moet nemen.

 

Klik hier voor de publicatie.

 

Hekkelman advocaten en notarissen houdt je op de hoogte

 

De komende periode zullen de advocaten van Hekkelman hun kennis delen inzake de juridische gevolgen van het coronavirus. Alle blogs en publicaties zullen worden verzameld op deze pagina.

 

Wil je direct alle blogs in je mailbox? Meld je dan aan voor de blogupdates!

 

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.