Het beste van twee werelden op één locatie

18 oktober 2019 10:16

Het beste van twee werelden op één locatie

Eating and meeting with a twist; daarvoor moet je in Ouderkerk aan de Amstel zijn. Sinds twee jaar serveert het gelijknamige restaurant hoogwaardige gerechten uit de Indiase en Thaise keuken. Ook ondernemers hebben TwisT ontdekt. Hét Ondernemersbelang ging in gesprek met manager Manu Bhatia.

het beste van twee wereldenJezelf goed op de kaart spelen; het is dé uitdaging voor elke nieuwe horecagelegenheid. En dat is keihard werken, want je moet jezelf tegenwoordig onmiddellijk waarmaken wil je je plekje veroveren. In het geval van TwisT ligt dat plekje aan de Amstel, een echte A-spot dus. Qua horeca ligt er met partijen als Brasserie Paardenburg, Loetje en Ron Blaauw een stevige gevestigde orde aan het Ouderkerkse rivierfront. In vergelijking met die horeca kun je TwisT typeren als het avontuurlijkere en pittigere alternatief. Hoewel, als het om pittig gaat wil Manu Bhatia direct een beeld corrigeren. “Mensen denken bij de Indiase en Thaise keuken die wij hier uitserveren altijd aan pittig, zelfs heet eten, maar dat klopt lang niet altijd. Beide keukens hebben vele gerechten die qua smaak echt perfect in balans zijn.”

Samen met haar broer en zakenpartner Happy Singh, startte ze TwisT in april 2014. Ze noemt het restaurant het kindje. De ouders, zo legt ze uit, zijn de twee restaurants India Port en Mahanakorn die haar vader Surjit Singh in 1982 startte aan de Oudegracht in hartje Utrecht. Het ene serveerde de Indiase en het andere de Thaise keuken uit. “Wij zijn echt met beide keukens opgegroeid. Als wij als familie iets te vieren hadden dan lieten we in de middenruimte tussen beide restaurants maaltijden uit beide keukens aanrukken. Mijn vader heeft bovendien ook een achtergrond als Italiaanse kok en kon dus ook mooie Italiaanse gerechten maken. Voor ons heeft de wereldkeuken vanzelfsprekend dan ook altijd centraal gestaan.”

Met die intentie openden Manu Bhatia en Happy Singh dan ook hun nieuwe restaurant. “We wilden hier echt een twist gaan geven aan verschillende dingen. Zo hadden we bijvoorbeeld een pasta met rode curry op onze kaart staan. Of neem het bekende Chicken Tikka Masala. Dat wordt altijd in kleine stukjes in de kleioven gedaan en daarna in een sausje gedrapeerd. Wij kozen er in het begin eens voor om een mooie kipfilet te grillen in de kleioven en die vervolgens op een bord met een sausje eroverheen uit te serveren. Niet alleen ziet dat er schitterend uit, de smaken zijn ook identiek aan de klassieke Chicken Tikka Masala. Alleen bleken de gasten moeite met die andere ‘look’ te hebben. Het leek gewoon te weinig op het product zoals ze het kenden, dus hebben we dat teruggedraaid.”

“Wij streven op alle details naar het beste en zijn niet snel tevreden”

Omdat gasten nog niet klaar waren voor de wereldkeuken in haar verrassende varianten, werd ervoor gekozen terug te keren naar de roots: de authentieke Indiase en Thaise keuken. Het heeft bijgedragen aan de nog altijd toenemende populariteit van TwisT. Niet alleen voor privébezoekers maar ook voor ondernemers. “Doordeweeks zitten hier zelfs voornamelijk zakelijke bezoekers. In de weekends en zomers neemt het bezoek van particuliere eters toe.” Overigens versterken de meerdere mogelijkheden die TwisT in huis heeft elkaar in de praktijk. “We cateren ook, zowel bij bedrijven als bij particulieren thuis. Zeker onze bedrijfscatering wordt steeds vaker gevraagd. Het mooie is dat als iemand hier privé een goede avond heeft gehad, dat er ook toe kan leiden dat hij met zijn collega’s komt eten of dat we gevraagd worden op zijn bedrijf een bijeenkomst of feestje te cateren. Het omgekeerde gebeurt ook; tevreden ondernemers die ons daarna voor bijvoorbeeld een verjaardag inschakelen.” Naast het cateren en zelfs verzorgen van complete events, inclusief bar en DJ, kan TwisT ook op eigen locatie events aan. “Heel leuk vonden we het om de nieuwjaarsreceptie en diner te hosten voor de plaatselijke ondernemersvereniging. Daar waren liefst 110 ondernemers op af gekomen, dat is ook ongeveer wat we voor een sitting diner aankunnen. Voor staande feesten hebben we zelfs plaats voor 200 gasten.”

Dat de jonge en innovatieve ondernemers Manu Bhatia en Happy Singh commercieel de wind in de zeilen hebben gekregen is mooi, maar als liefhebbers is er voor hun duidelijk méér. “We ondernemen niet alleen in de horeca omdat we ermee opgegroeid zijn, zo ligt mijn achtergrond bijvoorbeeld in private equity en finance. We doen het gewoon omdat we er een passie voor hebben. We willen mensen een culinaire topavond bezorgen maar ook een heel gezellige avond waarop ze zich welkom en gezien voelen. Wij streven op alle details naar het beste en zijn zelf niet snel tevreden.” Dat blijkt ook uit de visuele TwisT en wijze van presenteren die opvalt. “Wij serveren authentieke gerechten bijvoorbeeld uit op stijlvol en modern vormgegeven servies. Dat verrast gasten nog wel eens, want zij zijn vaak de traditionele aluminium bakjes gewend die in de Amsterdamse restaurants steevast op tafel verschijnen.” Ook geniet ze ervan om te zien hoe gasten toch wel degelijk zijn meegegroeid met haar restaurant. “Niet alleen weten liefhebbers van pittig en van mild ons te vinden, ook zijn veel gasten steeds meer bereid om dingen uit te proberen. Dat is voor onze keuken natuurlijk heel stimulerend. Zo kunnen onze koks hun grote creativiteit volledig inzetten. En dat is alleen maar gaaf, want zo kunnen we werken aan wat ons het meeste motiveert; de verwachtingen van onze gasten overtreffen.” «

Tekst: Baart Koster / Fotografie: Blinkfotografie

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.