Herwinnen van vertrouwen : Groen is gaon

2 juni 2020 12:22

Herwinnen van vertrouwen : Groen is gaon

De afgelopen weken stond het stoplicht op rood door het COVID-19 virus. De overheid heeft het licht voorzichtig op groen gezet. De Achterhoek geeft hieraan een eigen invulling onder de noemer ‘Groen is gaon. Zo doen we dat in de Achterhoek’.

Duidelijkheid met pictogrammen

In korte tijd is een regionale handreiking en bijhorende campagne opgezet om veiligheid en vertrouwen in omgang met elkaar te creëren. Namelijk met duidelijke groene pictogrammen die in eerste instantie in het bedrijfsleven in de Achterhoek verschijnen. Posters en stickers zijn kosteloos aan ondernemingen en instellingen verstrekt. Pictogrammen zijn daarnaast te downloaden of bestellen via www.groenisgaon.nl. Ook buiten het bedrijfsleven is interesse getoond en worden de symbolen inmiddels ingezet, zoals bij kerken en scholen.

Herwinnen van vertrouwen

Het initiatief voor de pictogrammen startte in gesprek met verschillende ondernemers op achterhoekverbindt.nl. Het is onderdeel van tien actiepunten om weer goed op gang te komen met elkaar tijdens de coronacrisis. Jan Kaak, voorzitter van de thematafel Smart Werken en Innovatie bij 8RHK ambassadeurs: “Het herwinnen van vertrouwen zal moeilijker gaan dan we denken, omdat we in deze gekke situatie eerst een psychologische grens over moeten. We moeten letterlijk en figuurlijk een drempel over om elkaar weer op te zoeken.” Belangrijk is dus dat we één voor één opstarten in de regio en met z’n allen het vertrouwen terugkrijgen. Als we dit samen, slim en geleidelijk doen, dan ontstaat er voor iedereen ruimte om zijn weg terug te vinden in het nieuwe normaal.

https://vimeo.com/418923116

Meer informatie op www.groenisgaon.nl.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.