Heb je als ondernemer energie gerelateerde vragen of wil je verduurzamen?

16 oktober 2023 09:54

Heb je als ondernemer energie gerelateerde vragen of wil je verduurzamen?

REE is de onafhankelijke schakel die je miste

Een grote pool van energieadviseurs, een adresboek vol met adressen van energie-experts voor scans, ontwikkeling en uitvoering. En bovenal onafhankelijk. Dat zijn de drie grote voordelen van het Regionaal Expertiseteam Energie Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. “REE is er voor elke organisatie met een KvK-inschrijving,” zegt Boy Peters, accountmanager bedrijven. “Van de bakker op de hoek tot de machinefabriek op het bedrijventerrein, van pandeigenaar tot pandgebruiker.” Elke vorm van onderneming kan door het REE geholpen worden met hun energie- en verduurzamingsvraagstukken.

Wat REE namelijk speciaal maakt, is dat zij onafhankelijk zijn en met een grote pool van energie-experts werken. Nadat een onderneming contact heeft opgenomen met het REE, komt Boy (accountmanager bedrijven) vrijblijvend langs voor een kop koffie. Hij heeft al 15 jaar ervaring met energievraagstukken, zowel met de technische als de financiële kant, en brengt zijn ervaring en kennis mee om jou als ondernemer direct en on-the-spot proactief te helpen en met je mee te denken. Hij kan je meenemen in onder andere de installatie, de voordelen, de bouwtechnische kant en de verzekeringstechnische kant.

Om een uitgebreider overzicht te krijgen van de mogelijke maatregelen voor jouw specifieke onderneming, wordt er een energieadvies aangevraagd. Hierin staat wat er mogelijk is voor jouw onderneming, zowel op korte termijn als lange termijn oplossingen. Alle energieadviseurs die deel uitmaken van het netwerk van REE zijn ervaren en gecertificeerd. Naast het inschakelen van een energieadviseur zal het REE ook actief meewerken aan het aanvragen van subsidie om de kosten hiervan te dekken.

Het energieadvies/energieaudit geeft advies over maatregelen en wat de voordelen zijn voor jouw specifieke organisatie. Op basis van de resultaten van de energieaudit kun je energiebesparende maatregelen implementeren. Dit kan variëren van het upgraden van verouderde apparatuur en isolatie van gebouwen tot het oplossen van problemen met door het toepassen van slimme maatwerkoplossingen passend voor jouw specifieke situatie. Gebaseerd op het advies kan REE je koppelen aan de juiste aanbieders van energie-technieken, hierbij kan je denken aan specifieke aanbieders voor grootzakelijk, isolatie, warmte-kou opslag, experts in het benutten van proceswarmte, enzovoort. Deze aanbieders zijn gespecialiseerd in de specifieke maatregelen die uit het energieadvies naar voren komen. REE zal gedurende het gehele proces betrokken blijven en je ondersteunen bij het aanvragen van de subsidie voor de kosten van de energie-experts. Of het nu voorafgaand, tijdens of na het proces is, het REE staat altijd klaar voor vragen en advies.

Actief in 16 gemeenten

REE is actief in 16 gemeenten in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, namelijk: Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Contact opnemen met REE

Heb je vragen en wil je snel in contact komen met REE? Bel ons dan op 06-45553019 of stuur een e-mail naar info@ree.nl. Meer informatie over REE vind je ook op www.ree.nl.

P.S. Energie-experts zijn altijd welkom om zich aan te sluiten bij REE

REE heeft een groot netwerk aan energie-experts en energieadviseurs, maar staat altijd open voor het uitbreiden van zijn netwerk. We stellen hier wel enkele eisen aan, namelijk: minimaal 2 jaar ervaring, registratie bij het DEB, gecertificeerd door FedEC. Herken jij je hierin en wil jij het netwerk van REE verder versterken, neem dan contact op. «

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.