Haalt u alles uit uw mensen?

18 december 2017 16:42

Haalt u alles uit uw mensen?

Klanten en concurrenten eisen dat bedrijven steeds het beste uit zichzelf halen. Dat eist ook dat vakmensen het beste uit zichzelf halen. Mensen ontwikkelen kennis en vaardigheden (=vakmanschap) in de werkpraktijk. Met een Vakbekwaamheidsprofiel helpen wij mensen en bedrijven om dit praktijkleren te benutten en het beste uit zichzelf te halen.

Internet, ICT, robots en andere technieken maken het mogelijk om producten steeds sneller en goedkoper te maken. Met slimme en snelle distributie oplossingen worden producten snel en goedkoop en over de hele wereld getransporteerd en afgeleverd. De beste producten zijn dus op elk moment, goedkoop en op elke plek te leveren.

Bedrijven (en de vakmensen die er werken) werken dus in een snel veranderende omgeving. Bedrijven krijgen steeds weer concurrenten maar ze krijgen hebben ook nieuwe kansen omdat de markt waarop ze werken veel groter wordt. Bedrijven kunnen nieuwe producten maken en daarmee nieuwe markten en klanten bereiken.

Daarbij is financiering van bedrijven en investeringen flink veranderd, bedrijven moeten op zoek naar nieuwe middelen om de veranderingen en innovaties die ze willen realiseren voor elkaar te krijgen. Eén van de kansen die elk bedrijf heeft is om de kennis en vaardigheden die mensen ontwikkelen in hun dagelijkse werk en met het samenwerken met collega’s beter te benutten. Door het beste uit vakmensen te halen kan een bedrijf gemakkelijker veranderen, worden de kosten voor innovatie lager en wordt de tijd die nodig is korter.

Steeds het beste uit hun mensen (en hun bedrijf) halen is voorwaarde om de kansen die binnen het bedrijf liggen benutten.

Door gericht te sturen op die ontwikkeling groet vakmanschap sneller, sluit het beter aan op de behoefte van het bedrijf en presteren vakmensen steeds beter. Dat is vergelijkbaar met sporten: Door gerichte training en veel sporten presteren sporters steeds beter. Op die manier haal je dus het beste uit je mensen.

Samen met QRM ontwikkelt Goodwin een aanpak om het praktijkleerproces dat elk bedrijf en elke vakman en vakvrouw kent te versterken en gericht te besturen. Met het Vakbekwaamheidsprofiel kunnen vakmensen eenvoudig en snel bepalen (en vastleggen) wat hun sterke punten zijn in hun werk en waar ze zich kunnen verbeteren. Het profiel is persoonlijk maar kan ook als 360˚ instrument worden gebruikt.

Het is een HR instrument dat door vakmensen en leidinggevenden eenvoudig gebruikt kan worden om functioneren vast te leggen en te beoordelen. Het is ook een persoonlijk profiel en dus ‘portabel’, een vakman of vakvrouw kan het meenemen bij elke loopbaanstap die hij of zij maakt.

Het vakbekwaamheidsprofiel is onderdeel van een pakket van diensten waarmee vakmensen het beste uit zichzelf kunnen halen, met die diensten kan de vakman of vakvrouw gecertificeerd worden en opleidingen vinden voor die zaken die niet in de praktijk geleerd kunnen worden. Deze diensten bieden we aan als abonnement, bedrijven of mensen betalen per jaar een bedrag voor het profiel en zijn daarmee verzekerd dat ze steeds het beste uit hun mensen halen.

Fotografie: Wendy van der Vee

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.