Haal meer uit de zon met 'Power Optimizers'

4 april 2018 12:26

Haal meer uit de zon met 'Power Optimizers'

Over 'nut en noodzaak' van zonne-energie zijn we het inmiddels allemaal wel eens, toch?! Maar hoe halen we er nu uit wat er in zit? Bij 'Waardevolt energie' uit Bovensmilde vragen we dat onszelf (bijna) elke dag af. Door te kiezen voor producenten met een lange termijn visie gaat de zon niet (meer) voor niets op.

De afgelopen jaren is de zonne-energiemarkt aan het veranderen van simpelweg meters maken naar optimaal rendement per vierkante meter. Niet alleen bij particulieren, waar doorgaans elke meter telt, maar ook bij zakelijke klanten merken we bij Waardevolt deze tendens. Met de producten van SolarEdge zijn we in staat een optimale opbrengst uit een zonne-energie systeem en dus het maximale rendement uit uw investering te halen.

Power Optimizers, wat zijn dat?

Een 'traditioneel' zonne-energie systeem werkt op basis van een serie schakeling. Prima systeem, relatief eenvoudig en dus minder kostbaar, echter wat als er één paneel minder presteert? Dit kan bijvoorbeeld door schaduw, een defect, plaatselijke vervuiling (denk aan vogelpoep) etc. In zo'n situatie is deze zwakke schakel leidend voor de gehele schakeling (lees: string).

De oplossing voor dit probleem is kiezen voor een omvormer welke werkt met Power Optimizers. Dit zorgt er voor dat er een parallel schakeling ontstaat waardoor zwakke schakels minder effect hebben op het totale zonne-energiesysteem. De zon gaat er niet meer door schijnen en defecten gaan niet vanzelf weg maar de eventuele  verliezen zijn minder groot.

Niet alleen optimaal rendement

Uiteraard zorgen Power Optimizers er voor dat er meer hardware geïnstalleerd wordt (wat vervolgens allemaal stuk kan gaan) hetgeen kostenverhogend werkt. Echter het systeem kent nog een aantal belangrijke voordelen;

Inmiddels is monitoring van een zonne-energie systeem namelijk een wezenlijk onderdeel van het totaalplaatje geworden. Want is het niet prettig dat, wanneer er 700 panelen (of meer) op uw bedrijfspand geïnstalleerd zijn, het goed te achterhalen is waar de eventuele zwakke schakel zich bevindt?! Met Power Optimizers van SolarEdge kan dit in één oogopslag.

Daarnaast is het SolarEdge systeem zo ontworpen dat er bij een stroomstoring, brand of bij serieuze defecten in het systeem een veilig spanning van 1 Volt per Power Optimizer ontstaat (i.p.v. ruim 800 Volt voor een 'normaal systeem'). Veiligheid is daarom een belangrijk thema.

Alleen maar rozengeur en maneschijn?

Als dat zo was dan hoefden we er geen betoog meer aan te wijden. Zoals benoemd is de investering in SolarEdge producten relatief kostbaar t.o.v. 'alternatieven'. Echter in een markt waar we over elkaar buitelen voor de beste en de mooiste zonnepanelen zouden we haast het kloppende hart van het zonne-energie systeem vergeten; de omvormer(techniek). Bij Waardevolt zijn we er van overtuigd dat ook wat je niet (of nauwelijks) ziet gewoon goed moet zijn. Pas dan kunnen we spreken van een waardevolle investering. Daar gaan we voor!

Wilt u weten wat zonne-energie voor u kan betekenen? Klik hier.

contact@waardevolt.nl

www.waardevolt.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.