Groen: een verademing op de werkplek

5 juni 2018 14:12

Groen: een verademing op de werkplek

Groen laat een kantoor leven, ademen. Groen verfrist en inspireert! Zuidkoop Natural Projects is al ruim 40 jaar specialist in trendsettende, natuurlijke creaties met bloemen en planten.

Luchtzuiverend en hogere productiviteit

“Planten op de werkplek zorgen voor productievere medewerkers. Dat komt doordat planten de lucht zuiveren en schadelijke stoffen als CO2 afbreken.” zo legt Dennis Zuidgeest, directielid van Zuidkoop uit. En zuiveren is nodig. In een gemiddeld kantoor zweven veel verschillende chemische stoffen rond. Denk aan restproducten van kopieerapparaten, printers en schoonmaakproducten. Dit kan tal van klachten veroorzaken zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en geïrriteerde luchtwegen. “Uit het internationale onderzoek naar planten op kantoor, geleid door de Nederlandse Marlon Nieuwenhuis, is gebleken dat planten zorgen voor meer productiviteit. Het plaatsen van planten in twee grote commerciële kantoren in Nederland en Engeland, heeft geleid tot een toename in productiviteit van maar liefst vijftien procent!” Gedurende de weken dat het onderzoek werd uitgevoerd gaven de werknemers onder meer aan dat de lucht meer zuiver was, de concentratie hoger en dat men zich overall meer tevreden voldoende in de kantooromgeving.

Grenzeloze mogelijkheden

Welke plant geschikt is voor de klant hangt af van verschillende factoren. “In eerste instantie gaan wij naar de klant toe en bespreken we de wensen en mogelijkheden. Maar we kijken ook naar de plaats waar de plant kan komen te staan. Hoe is de belichting, de temperatuur en de luchtvochtigheid in die ruimte? Vervolgens komen we met een voorstel en helpen het idee te optimaliseren”, legt Zuidgeest uit. In de showroom van Zuidkoop kan men zien wat de mogelijkheden zijn. En dat zijn er nogal wat. In de plantenkas staat een veelvoud aan grote en kleine planten, maar ook de voorraad plantenbakken is verbluffend. Bakken van allerlei materiaal zoals keramiek, kunststof, staal en hout. ‘‘Voor specifieke situaties kunnen we overigens ook maatwerk leveren”, vertelt Zuidgeest. “Plantenbakken of meubels worden in ons eigen atelier gemaakt, geheel afgestemd op het interieur bij de klant. En natuurlijk zo dat deze perfect geschikt zijn om planten in te plaatsen.”

Dan er zijn er nog toepassingen voor verticaal groen; moswanden en de Natural Wall. Hiermee kun je op een minimum aan vloeroppervlakte veel groen binnen brengen. Daarbij verbeteren planten in de Natural Wall de luchtvochtigheid en hebben ze een zeer gunstig effect op de akoestiek in de ruimte.

Voordelen groen in kantoren op rij

Natuurlijk werd er al eerder onderzoek gedaan naar het mogelijke effect van zowel planten als bloemen in de kantooromgeving. Deze onderzoeken werden meestal in een laboratorium uitgevoerd. Maar ook hier waren de uitkomsten positief. Onderstaand de vijf grootste, wetenschappelijk bewezen voordelen van groen op kantoor:

1. Verbetering concentratie en geheugen

2. Minder stress

3. Minder ziekteverzuim

4. Minder depressief

5. Bloemen maken gelukkig

Zorgeloos genieten van groen

Met goed onderhoud kan beplanting tientallen jaren meegaan. Zuidkoop biedt dan ook verschillende vormen van onderhoud. Bij een volledig onderhoudscontract hoeft de klant zelfs helemaal niets meer aan de planten te doen. “Snoeien, water geven, voeden en schoonmaken, wij doen het allemaal. Wij geven volledige garantie. Gaat de plant onverwachts dood, zorgen wij voor een nieuwe. Zorgeloos Groen, is ons motto. Daar gaan we voor, daar staan we voor.” besluit Dennis Zuidgeest.

Zuidkoop Natural Projects

Zijtwende 52

2678 LJ  DE LIER

zuidkoop@zuidkoop.nl

www.zuidkoop.nl

www.naturalwall.nl

 

 

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.