Giesbers bouwt met Factor G het beste scenario voor ondernemers

16 oktober 2023 09:54

Giesbers bouwt met Factor G het beste scenario voor ondernemers

Ondernemers willen zo goed mogelijk kunnen blijven ondernemen. Nu en in de toekomst. Aanpassing van hun bedrijfshuisvesting speelt daar vroeg of laat een cruciale rol in. Welk scenario past dan daarbij: transformatie, uitbreiding, verduurzaming, renovatie of nieuwbouw? Giesbers Ontwikkelen en Bouwen en Giesbers Servicebouw uit Wijchen zijn in dat proces een partner voor ondernemers en lanceerden vorig jaar een nieuw concept; Factor G Bedrijfshuisvesting.

Factor G

Factor G staat voor Grensverleggend, Groen en Gegarandeerd. “Onze aanpak maakt het verschil en is gebaseerd op jarenlange ervaring en een onderscheidende visie op het creëren van waarde. Voor eigenaren, gebruikers, bezoekers en de omgeving. Nu en in de toekomst. Die meerwaarde creëren we samen. Hoe complex de vraag ook is”, legt Hubert-Jan van den Brink, hoofd Giesbers Servicebouw, uit.

“Onze insteek gaat veel verder dan sec praten over verbouw of nieuwbouw”, vervolgt commercieel ontwikkelingsmanager bij Giesbers Ontwikkelen en Bouwen Roy Peters. “Samen verkennen we de beste scenario’s vanuit de businesscase, visie en ambities voor de toekomst van ondernemers. Vervolgens kijken we langs welke paden we die verwerken kunnen en of hergebruik van de bestaande ruimte haalbaar is.”

“Het speelveld wordt steeds complexer. Neem alleen al de vraag of er stroom geleverd kan worden op de vestigingsplaats. Die complexiteit is misschien wel de grootste uitdaging voor ondernemers. Want laten we eerlijk zijn: als zij kansen zien, dan willen ze ondernemen. En niet met bouwkundige vraagstukken bezig zijn. Wij adviseren, begeleiden en helpen hen daarbij”, vult Hubert-Jan aan.

Kwesties die een rol kunnen spelen zijn onder meer klimaatbeheersing, bereikbaarheid, beschikbaarheid van geschikt personeel en indeling en uitstraling van het gebouw. Bedrijfshuisvesting gaat veel verder dan een stoel en een computer. “Zeker na de coronacrisis zien we dat bedrijfsgebouwen een andere functie hebben gekregen. Ze zijn ook een plaats van ontmoeting, om ideeën uit te wisselen. Daar kan je je gebouw op inrichten”, zegt Hubert-Jan.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is ook een belangrijk aandachtspunt. Kantoorgebouwen ontwikkelden zich de afgelopen twintig jaar van kleine kamertjes naar enorme kantoortuinen en een mix daarvan. Bedrijfs- en facilitaire processen zijn aan verandering onderhevig. Als een ondernemer zijn pand over enkele jaren wil uitbreiden, een andere functie wil geven, afstoten of juist als beleggingsobject wil behouden, kan daar in de ontwerpfase en bouw al rekening mee gehouden worden. Zo hebben we bij de transformatie van een gedeelte van de MediaMarkt in Arnhem naar kantoorruimte op de eerste verdieping al rekening gehouden met de mogelijke wens om hier in de toekomst appartementen van te maken. En ook het kantoorpand van Giesbers is een goed voorbeeld van toekomstgericht bouwen. Het is zo geconstrueerd dat er bij bedrijfsuitbreiding een verdieping op kan. Ook is er in het ontwerp ruimte voor een lift meegenomen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is als thema niet weg te denken bij bedrijfshuisvesting. De overheid stelt dwingende eisen. Grote ondernemers kennen inmiddels de duurzaamheidsparagraaf in de accountantsverklaring. Dat heeft ook gevolgen voor hun toeleveranciers. Duurzaamheid speelt steeds vaker een rol bij aanbestedingen. Met name jonge werknemers werken graag bij een bedrijf dat duurzaamheid belangrijk vindt en daarnaar handelt. Logisch dat die duurzaamheid dan ook vertaald moet worden in de bedrijfshuisvesting.

ScenarioCanvas

Giesbers ontwikkelde het ScenarioCanvas van Factor G om met de opdrachtgever inzichtelijk over de toekomst na te kunnen denken. Roy: ”Samen brengen we aan de hand van het canvas relevante zaken in kaart. Ook kijken we uiteraard naar de financiële en juridische haalbaarheid.” Hubert-Jan: “Uiteindelijk leggen we een aantal opties aan onze opdrachtgever voor: allemaal grensverleggend, groen en gegarandeerd. Zo bouwen we samen zijn of haar beste scenario.”

Meer weten?

factorg-bedrijfshuisvesting.nl «

Factor G is een concept van Giesbers
Nieuweweg 184, 6603 BT Wijchen
024 - 6492811

Tekst: Paul de Jager // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.