Geef je bedrijf een boost met een zakelijke lening

25 juli 2022 10:54

Geef je bedrijf een boost met een zakelijke lening

Met een zakelijke lening kun je als ondernemer op het juiste moment een flinke boost geven aan je bedrijf. Een lening levert op de lange termijn vaak veel voordeel op. Je schept extra financiële ruimte om bijvoorbeeld slim te kunnen inspelen op aantrekkelijke situaties.

Een lening kan dus erg aantrekkelijk zijn. Mits je de financiering bij de juiste, betrouwbare geldverstrekker onderbrengt. Zoals bij Findio, dé partij om online geld te lenen en dat eenvoudig zelf te regelen. Waar moet je op letten bij financieringen?

Wat maakt een geldverstrekker aantrekkelijk?

  • Zelf gemakkelijk online afsluiten. Niets is fijner dan zelf een financiering kunnen regelen. Na een paar muisklikken gelijk zien of en wat er mogelijk is. Simpelweg door aan te geven wat je leendoel is, welk bedrag je wilt financieren en hoeveel je per maand wilt betalen. 
  • Lange bedenktijd (bijvoorbeeld 30 dagen). Wettelijk heb je recht op 14 dagen bedenktijd. Maar met een langere bedenktijd kan de offerte in alle rust worden beoordeeld en heb je tijd om je te bedenken. 
  • Vrijblijvende offerte. Is een offerte meteen een overeenkomst? Kijk goed uit waar je een offerte aanvraagt, want voor je het weet zit je eraan vast. Een goede aanbieder verstrekt eerst een  vrijblijvende offerte.
  • Geen afsluitkosten. Afsluitkosten maken een aanbod ondoorzichtig. Een aanbod wordt veel minder aantrekkelijk of valt zelfs nadelig uit als  afsluitkosten betaald moeten worden.
  • Scherpe tarieven. Vergelijk prijzen van verschillende aanbieders, zodat je offertes ook prijstechnisch kunt vergelijken.
  • Heldere en overzichtelijk communicatie. Bij een lening ga je voor langere tijd een verplichting aan. Best een serieuze zaak. Daarom is heldere communicatie enorm belangrijk. Je wilt in een oogopslag kunnen zien wat je moet betalen en welke leningen er lopen. Opdat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
  • Boetevrij aflossen. Heb je een meevaller, of wil je om een andere reden eerder aflossen, dan is boetevrij aflossen een belangrijke financieringsvoorwaarde. Kies een aanbieder waarbij dit mogelijk is.

Zelf online afsluiten autolening

Een zakelijke lening kan benut worden voor extra personeel, gezamenlijke inkoop of om te investeren in apparatuur of machines. Deze vorm van geldverstrekking wordt ook vaak ingezet bij een auto financieren. Ook daarbij is het prettig om dat zelf online te kunnen regelen. Staar je daarbij niet blind op de voordeligste prijs, maar kijk ook nu weer goed naar alle voorwaarden, zodat je de lening kiest die het best past bij de persoonlijke financiële situatie.

Tips bij het afsluiten autolening:

  • Leen niet langer dan gebruiksduur auto. Wil je de auto drie jaar gebruiken, sluit dan ook een lening af van maximaal drie jaar. Niets is zuurder dan nog te moeten betalen, terwijl de auto al is afgeschreven.
  • Ga voor boetevrij aflossen. Een financiële meevaller? Kies voor een geldverstrekker waar de meevaller boetevrij ingezet kan worden voor een extra aflossing.
  • Leen verstandig. Leen niet meer dan nodig en kies voor een aanbieder die het maandelijkse vaste bedrag duidelijk communiceert.
terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.