FreelanceFactoring ondersteunt Vrouwelijk Ondernemerschap

26 juni 2024 13:18

FreelanceFactoring ondersteunt Vrouwelijk Ondernemerschap

Het Rotterdamse Factoringbedrijf: FreelanceFactoring vindt dat elke ondernemer het verdiend om hun volledig groeipotentieel te kunnen benutten. Toch komen vrouwen in de huidige manier van ondernemerschap nog steeds barrières tegen. ‘Wij zijn daarom trots om onderdeel te mogen zijn van Code V en kijken ernaar uit om een gelijk speelveld te creëren voor alle ondernemers in Nederland. Want alleen samen maken we het verschil!’ vertelt Laura van FreelanceFactoring.

Veel vrouwelijke klanten

Waar steeds meer vrouwen eigen ondernemer worden, weten zij ook steeds beter hun weg te vinden naar factoring. Het biedt ze een stabiele en flexibele financieringsbron. Waar ze helaas nog steeds barrières tegenkomen in tegenstelling tot mannen, streeft FreelanceFactoring naar kansengelijkheid. En dat is niet voor niks, zo'n 60% van hun afnemers zijn vrouwen in tegenstelling tot een landelijk gemiddelde wat op 16% staat.

FreelanceFactoring is ontzettend trots met deze getallen en wil dit graag voortzetten. Daarom hebben zij, samen met 18 andere partijen, afgelopen maand een stapje in de goede richting gezet en ondertekende FreelanceFactoring Code-V Vrouwelijk Ondernemerschap, waarmee zij bijdragen aan een inclusiever ondernemersklimaat voor vrouwen in Nederland.

Congres met máxima

Samen met 18 andere partijen ondertekende FreelanceFactoring de alliantie. In totaal bestaat Code-V nu uit 83 organisaties. Het tekenmoment vond plaats voorafgaand aan het MKB Financieringscongres van Stichting MKB Financiering (SMF) met als thema ‘Mind the Gap’. Dit congres werd geopend door H.M. Koningin Máxima. Daarna was er een presentatie over de voordelen van het benutten van groeipotentieel van vrouwelijke ondernemers voor financiers, de economie en de samenleving.  

Factoring

FreelanceFactoring is een factoringbedrijf die jouw facturen binnen 24 uur aan je uitbetaald. Niet langer wachten op langdurende betalingen van jouw opdrachtgevers? Factoring kan hiervoor de uitkomst zijn.

Meer lezen over Factoring? Je vindt het hier.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.