EScom geeft overzicht in verduurzamen van vastgoed

20 oktober 2020 09:10

EScom geeft overzicht in verduurzamen van vastgoed

De energietransitie voor bestaande bouw is een uitdaging waar de meeste partijen geen raad mee weten. De installatiebranche en de gebouwen beheer instanties zijn nog steeds zeer gefocust op gas gerelateerde oplossingen en op het gebied van innovatie zijn alle partijen zeer terughoudend zeker als het gaat om oplossingen voor bestaande bouw. Er zijn echter veel potentieel bruikbare alternatieven voor het gebruik van gas als verwarmingsbron maar omdat de kennis is gefragmenteerd is het bijzonder lastig een goed overzicht te krijgen van de meest economische opties.

EScom is een generalist met een brede oriëntatie en kennis van alle facetten van de energietransitie. We ontwerpen niet alleen plannen voor een project maar ontwikkelen waar nodig eigen producten met een betere prijs-kwaliteitverhouding dan bestaande oplossingen in de markt.

Innovatie die gericht is op het economisch mogelijk maken van de transitie met bewezen techniek. Onze focus daarbij in modulariteit en circulariteit zodat we alleen onderdelen kunnen hergebruiken en het toegepaste systeem kunnen aanpassen aan de nieuwste mogelijkheden.

Met deze kennis kan de klant een totaaloverzicht krijgen van alle mogelijkheden en consequenties van de te nemen beslissingen. EScom fungeert als energie architect en maakt een totaal plan passend bij de doelstellingen van de klant. Van het geven van advies en aanvraag van subsidies tot en met het daadwerkelijk leveren van warmte door middel van een zogenaamde ESCO.

Eén aanspreekpunt voor het gehele traject met altijd de beste kosten-baten verhouding voor het project.

Speciaal voor bestaande bouw heeft EScom een basissysteem ontwikkeld geschikt voor gestapelde woningen, zorginstellingen en bedrijfsgebouwen.

We ontwikkelden een microwarmtenet met bestaande en bewezen technieken in de markt. In essentie combineren we binnen het systeem de beste warmtepomp techniek met eigen PVTE zonnepanelen als bron. Met het toepassen van een modulaire warmtebuffer kunnen we het systeem balanceren. Dat doen we ook met speciaal ontwikkelde software die het systeem laat functioneren met het hoogst mogelijk efficiënte (COP) rendement.

Deze afstemming blijkt essentieel voor behalen van de doelstelling. In de markt blijkt namelijk dat, zelfs als alle onderdelen op zich zeer goede prestaties kunnen leveren dat alleen ook daadwerkelijk gebeurt als de verschillende onderdelen juist op elkaar worden afgestemd. Met de software oplossingen van EScom is er real-time overzicht en kan het systeem op afstand worden gemanaged. Storingen kunnen direct worden gesignaleerd en verlies van capaciteit en warmte levering voorkomen.

Op dit moment is het systeem al rendabel vanaf een gasverbruik van 30.000 m³ en richten we ons op het realiseren van kleine individuele warmtenetten die geschikt zijn voor toepassingen door Wooncorporaties, Verenigingen Van Eigenaren, Zorginstellingen, Kantorengebouwen en Bedrijfshallen (mkb).

EScom kan ook voor uw gebouw een maatwerkadvies aanleveren hoe u uw warmte- en energievoorziening kunt verduurzamen.

Middels een Quickscan of een complete verkenning krijgt u een duidelijk rapport waar voor uw warmte- en energievoorziening kansen liggen. Zowel op kostenbesparing, als op co₂-reductie.

Met EScom heeft u meer overzicht en is de energie transitie NU al economisch haalbaar. Met verschillende reeds uitgevoerde projecten hebben we dat ook al bewezen.

Voor meer informatie en toelichting van het systeem is de website van EScom te vinden op:

ESCom.nu bv

Westervoortsedijk 73

6827 AV Arnhem

Gebouw GE/32

Telefoon 085 - 130 37 89

E-mail info@escom.nu

www.escom.nu

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.