Ergonomische bureaustoelen: wat en waarom?

15 november 2019 15:53

Ergonomische bureaustoelen: wat en waarom?

Als je op zoek gaat voor nieuwe bureaustoelen voor op kantoor dan zal je vele verschillende modellen tegenkomen. Van traditionele bureaustoelen, directiestoelen tot ergonomische bureaustoelen. In dit artikel vertellen wij wat ergonomische bureaustoelen zijn en waarom veel ondernemers tegenwoordig voor deze ergonomische bureaustoelen kiezen.

De betekenis van ergonomisch werken

De term ergonomie wordt steeds vaker gebruikt in het bedrijfsleven. Werk je als ondernemer achter een beeldscherm? Of heb je werknemers die achter een beeldscherm werken? Dan heb je vast eens gehoord van ergonomisch werken. Maar wat betekent ergonomisch werken eigenlijk? Ergonomisch werken doe je door een juiste werkhouding te hebben en genoeg fysieke en mentale herstelmomenten te nemen. De ergonomie op het werk kan verbeterd door te kiezen voor ergonomische kantoormeubelen, waarbij een verstelbaar bureau en een ergonomische bureaustoel de basis vormen van een ergonomische werkplek. Ergonomische bureaustoelen op kantoor zijn daarom zeker aangeraden. Een goed voorbeeld van kwalitatieve ergonomische bureaustoelen zijn deze bureaustoelen van OfficeCity.

Ergonomie op kantoor

Als je bezig bent met de inrichting van je kantoor is het dus enorm belangrijk om rekening te houden met de ergonomie op kantoor. Het is belangrijk dat iedereen de werkplek helemaal op maat kan afstellen voor een gezonde werkhouding. Ergonomische kantoormeubelen zorgen ervoor dat je de werkplek helemaal naar wens kan verstellen. Een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau zijn hierbij de basis. Maar tegenwoordig kiezen ook steeds meer bedrijven voor zit sta bureaus. Dit zijn (vaak elektrisch) verstelbare bureaus die je op zowel sta- als zithoogte kunt afstellen. Zo kun je zittend en staand werken met elkaar afwisselen tijdens je werkdag. Ook ben je bij een zit sta bureau eerder geneigd om korte pauzes als mentaal en fysiek herstelmoment te nemen.

Voorkom lichamelijke klachten

Iedereen met een zittend beroep heeft wel eens te maken met rug- en nekklachten. Veel uren per dag zitten is namelijk niet goed voor je wervelkolom. Zeker niet als je ook nog eens zit in een verkeerde en ongezonde zithouding. Een ergonomische bureaustoel met een bureau op de juiste hoogte zorgt ervoor dat je in een gezondere houding werkt. Dit voorkomt nek- en rugklachten. Doordat medewerkers met een ergonomische werkplek minder pijnklachten ervaren, werken zij productiever.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.