Energie besparen met je bedrijf: 5 tips

8 mei 2019 09:40

Energie besparen met je bedrijf: 5 tips

Zeker als ondernemer is het natuurlijk belangrijk om energie te besparen. Niet alleen omdat dit je flink op de kosten bespaart, maar ook vooral omdat dit onderdeel is van het duurzaam ondernemen. Onnodig veel energie verbruiken is namelijk iets dat niet meer in onze samenleving past. Heb je de goedkoopste stroom van Nederland, maar wil je toch meer op je energie besparen? Dan is dit een mooi moment om even te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn.

1. Energie vergelijken

Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd even te gaan zitten om verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken; en dat hoeft niet eens veel tijd te kosten. Direct energie vergelijken doe je gewoon online, en geeft je direct alle informatie die je nodig hebt om eventueel een keuze te maken.

2. Gebruik een slimme thermostaat

De verwarming in een bedrijfspand wordt vaak geregeld door een klokthermostaat of een slimme thermostaat. Je kunt deze namelijk precies instellen zoals jij dit wilt; zomertijd, wintertijd, avonden, ochtenden en ga zo maar door. Door de slimme thermostaat in je pand regelmatig te controleren en ook via de app wanneer nodig te besturen, kun je ervoor zorgen dat de verwarming niet onnodig veel aan staat.

3. Zet de verwarming vaker uit

De verwarming wordt buiten kantoortijden vaak op een lagere temperatuur gezet, maar je kunt deze net zo goed gewoon helemaal uit zetten. Zet de verwarming een uur voor sluitingstijd uit, en een uur voor openingstijd aan.

4. Gebruik LED verlichting

LED verlichting is de meest duurzame vorm van verlichting op de markt op dit moment. Een LED lamp gaat wel zo’n 30 jaar mee, en bespaart je tot wel 50% op de energiekosten in vergelijking met bijvoorbeeld een ouderwetse gloeilamp. Heb je veel TL buizen op kantoor hangen, dan kies je gewoon voor TL-LED verlichting.

5. De luchtverversing

Gebruikt jouw kantoorpand een luchtverversingsinstallatie? Dan kun je deze het beste alleen tijdens werkuren laten draaien; deze apparaten vreten namelijk flink wat energie! Nog makkelijker is natuurlijk om gewoon regelmatig wat ramen tegen elkaar open te zetten; dan is zo’n installatie helemaal niet nodig.

6. Zet apparatuur uit

Hoewel veel computers automatisch op stand-by gaan wanneer ze niet gebruikt worden, betekent dit nog niet dat ze hierdoor geen energie verbruiken. Het is in veel gevallen beter om apparatuur zoals computers en printers buiten werktijden volledig uit te zetten. Loop eventueel zelf iedere avond na sluitingstijd een rondje om stekkers uit de stopcontacten te halen. Het zal je gegarandeerd flink wat schelen!

 

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.