Energie besparen is slim

6 oktober 2019 15:45

Energie besparen is slim

Gebruikt jouw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas? Dan ben je wettelijk verplicht om energie te besparen en de overheid daarover te informeren. Met onze procesaanpak ‘Regie op Energie’ brengen wij maatregelen voor je in beeld die een terugverdientijd hebben van 5 jaar of minder. We ontzorgen je bij het voldoen aan wettelijke verplichtingen en helpen je 4 jaar lang persoonlijk bij het realiseren van deze maatregelen.

Annelien Zaagman, directeur/eigenaar van ATH Schadeherstel Duiven, doet mee.

Waarom doe je mee aan ‘Regie op Energie’?

ATH richt zich op schadeherstel van auto’s en lichte bedrijfswagens. MKB Duiven informeerde ons tijdens een bijeenkomst over nieuwe wetgeving. ‘Regie op Energie’ klonk goed: duurzaam ondernemen en veel werk wordt uit handen genomen.

Wat zijn jouw ervaringen met de uitvoering van ‘Regie op Energie’?

De uitvoering door Jeroen Willems was professioneel en adequaat, prettig gesprek over hoe wij onze processen ‘geregeld’ hebben of niet, duidelijke aanbevelingen.

Wat voor resultaten heeft het voor je opgeleverd?

Ik draag een steentje bij aan maatschappelijk en duurzaam ondernemen en bespaar kosten. Ik ben me meer bewust van de footprint die ik achterlaat.

Hoe nu verder?

Aandachtspunten die uit de scan zijn gekomen worden stapsgewijs opgepikt en uitgevoerd. Ik oriënteer me nu ook op de inkoop groene energie omdat onze contracten einde van het jaar aflopen. Ben hoopvol gestemd!

Wat is jouw advies aan ondernemers/instellingen die nog niet mee doen aan ‘Regie op Energie’?

Het is altijd zinvol als iemand anders met een frisse blik naar deze processen kijkt. Er wordt je veel werk uit handen genomen.

Inkoop van groene energie is slim

De meeste ondernemers kopen te dure grijze energie in. Wij organiseren inkoop van groene energie. Loopt jouw energiecontract binnen een half jaar af en wil je je energierekening met gemiddeld 10% zien dalen? Henry Span, eigenaar van Span Finishing en Span Meesterschilders, heeft die kansen benut.

Waarom heb je meegedaan aan 'Inkoop van Groene Energie'?

Wij zijn gevestigd op Matjeskolk in Beek. Wij zijn dé partner voor kleurrijke bescherming met verve. Tijdens een bijeenkomst over groene energie hebben we contact gelegd en daarna op locatie mijn energiesituatie voorgelegd. Mijn gevoel dat iets niet klopte werd bevestigd. Radouan heeft vervolgens met NUON indringend gecommuniceerd en een foute berekening van NUON hersteld. Dat resulteerde in een teruggaaf van € 15.000 én ik hoef dit zelfde bedrag voor de rest van de contractlooptijd niet te betalen. Nog eens € 15.000 bespaard!

Wat zijn jouw ervaringen met de uitvoering van Inkoop van Groene Energie’?

Bij de inkoop van energie wordt verder gekeken dan het directe moment van afloop contract.

e kopen nu al energie in voor over 3-4-5- jaar. Dit resulteert in lagere inkoopprijzen.

Wat voor resultaten heeft het voor je opgeleverd?

Behalve de besparing geeft het directe contact voordeel. Je kunt over dit soort bedragen elkaar beter in de ogen kijken dan de afstandelijke offertes die je per email krijgt van aanbieders die aan direct marketing doen.

Hoe ga je er (eventueel) mee verder?

We gaan ons nog wbeter verdiepen in het terugleveren van de eigen stroom die we opwekken met de ruim 700 zonnepanelen op momenten dat we geen stroom nodig hebben. En we willen er nog 700 bij leggen om geheel zelfvoorzienend te worden.

Wat is jouw advies aan ondernemers die nog niet mee doen aan ‘Inkoop van Groene Energie’?

De meerwaarde zit in het elkaar kennen en direct kunnen aanspreken. Er ontstaat makkelijk een meerjarige win-win situatie.

Wil je hier meer over weten?

www.groeneallianties-deliemers.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.