Elektrisch rijden met jouw bedrijf: alle voordelen op een rij

19 september 2023 10:04

Elektrisch rijden met jouw bedrijf: alle voordelen op een rij

Je hoort het steeds vaker voorbij komen: elektrisch rijden. De transitie naar elektrische auto's wordt steeds aantrekkelijker voor bedrijven die streven naar duurzaamheid en milieubewustzijn. Elektrische voertuigen bieden niet alleen voordelen op het gebied van het milieu, maar ook op het vlak van kostenbesparing en efficiëntie. In dit blog zetten we alle voordelen van het overstappen naar elektrische auto's voor je organisatie op een rij.

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van elektrische auto's is hun minimale impact op het milieu. Elektrische auto’s stoten geen uitlaatgassen uit en verminderen de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan schonere lucht en een betere leefomgeving.

Kostenbesparing

Hoewel de aanschafprijs van elektrische auto's soms hoger kan zijn dan die van de auto’s die rijden op benzine of diesel, zijn de operationele kosten aanzienlijk lager. Elektriciteit is goedkoper dan benzine of diesel en onderhoudskosten zijn doorgaans lager omdat elektrische voertuigen minder bewegende onderdelen hebben.

Financiële voordelen

Veel regio’s in Nederland bieden belastingvoordelen aan organisaties die overstappen op elektrische auto's. Dit kan de prijs van de aanschaf aanzienlijk verlagen en kan het financieel aantrekkelijker maken om over te gaan op elektrische voertuigen binnen je bedrijf.

Verbeter je bedrijfsreputatie

Het overstappen op elektrische auto's toont jouw inzet voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Door dit naar buiten te dragen kan dit de reputatie van je bedrijf verbeteren. Daarnaast kan je potentiële klanten en/of partners aantrekken die zelf ook waarde hechten aan een groenere planeet.

Lage onderhoudskosten

Elektrische auto's hebben minder bewegende delen dan benzine of dieselauto’s, wat zorgt voor minder slijtage en lagere onderhoudskosten. Je bespaart dus regelmatig op onderhoud zoals olieverversingen en uitlaat reparaties. Daarnaast bespaar je op benzine. Laat een laadpaal wallbox installeren op je bedrijventerrein zodat je werknemers goedkoop hun auto kunnen opladen. Daarnaast kan je ook profiteren van lagere belastingtarieven of vrijstellingen van bepaalde heffingen.

Gemak en laadoplossingen

Met de groeiende populariteit van elektrische auto’s wordt de manier van laden steeds beter en gemakkelijker. Je kunt laadpalen installeren op je terrein en medewerkers voorzien van gemakkelijke toegang tot laadmogelijkheden. Wallbox systemen zoals de wallbox pulsar plus type 2 bieden snelle en betrouwbare laadoplossingen zodat je werknemers snel en goedkoop weer de weg op kunnen.

Milieuzones

Steeds meer steden zijn actief in het vaststellen van milieuzones waar alleen elektrische voertuigen mogen rijden. Door te kiezen voor elektrische auto's, behouden de werknemers van je bedrijf toegang tot deze zones en voorkom je mogelijke beperkingen. Deze milieuzones zie je nu vooral voorkomen in grote steden. Ook in Duitsland zijn er al enkele milieuzones actief. Kortom, genoeg redenen om elektrische auto’s aan te schaffen voor jouw bedrijf. Je zorgt voor een betere reputatie, een groenere planeet en voor kostenbesparing! Wanneer ga jij met je bedrijf over op elektrische voertuigen?

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.