Eigen webshop? Tips voor het verzenden van je pakketjes

3 augustus 2022 09:28

Eigen webshop? Tips voor het verzenden van je pakketjes

Heb je een eigen webshop als ondernemer? Dan moet je over veel dingen nadenken. Naast een goed functionerende webshop zijn er ook nog een hoop andere dingen die erbij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het verzenden van je bestellingen. Er zijn een aantal tips die goed van pas komen bij het verzenden van pakketjes, zodat dit een succesvol proces wordt. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder, want wij sommen ze hieronder voor je op.

Stevige verpakkingen die passen bij jouw branche

Het is natuurlijk fijn als het verzenden van jouw bestellingen goed gaat. Wat hieraan bijdraagt, zijn goede verzendverpakkingen. Het kan geen kwaad om hier echt in te investeren, want goede verzendverpakkingen zijn belangrijk om het proces soepel te laten verlopen en klanten tevreden te stellen. Ten eerste is het van belang om te zorgen voor stevige verpakkingen. Als het pakketje niet goed wordt ingepakt, kan dit er namelijk voor zorgen dat het tijdens het verzenden schade oploopt. En dit kan weer leiden tot slecht verpakte producten, wat natuurlijk geen goede indruk achterlaat bij de klant. Zorg er dus voor dat het product dat je verkoop goed en stevig verpakt wordt.

Niet alleen is een stevige verpakking essentieel, ook is het belangrijk om een verzendverpakking te kiezen die past bij jouw branche. Zo heb je voor het verzenden van kleding andere verzendverpakkingen nodig dan voor het verzenden van medische artikelen. Heb je een webshop op het gebied van medische zorg? Dan is het aan aanrader om als verzendverpakking voor een EPS doos te kiezen.

Kies voor bedrukking

Wat ook een goede tip is voor het verzenden van pakketjes voor je webshop, is om de verpakking te bedrukken. Dit maakt tenslotte meer indruk dan dat je met een saaie verpakking aan komt bij de klant. Het bedrukken van de verzendverpakking zorgt niet alleen voor naamsbekendheid, ook weet je hierdoor direct van wie het afkomstig is. Je kunt ervoor kiezen om de verzendverpakking zelf te bedrukken, maar het is ook een mogelijkheid om bedrukte tape te gebruiken om jouw merk naar voren te laten komen. Je kunt ervoor kiezen om de naam van je webshop op de verzendverpakking te zetten, maar ook alleen het logo kan een optie zijn.

Verras je klant

Je hebt als webshop eigenaar maar één kans om een goede eerste indruk achter te laten bij je klant. Daarom kan het geen kwaad om echt aandacht te stoppen in de verzendverpakking die je gebruikt. Dit is het eerste dat de klant ziet en het is een pluspunt als dit er gelijk al tof uitziet. Naast het bedrukken van de verpakking kun je ook nog denken aan het gebruiken van je huisstijl of diverse kleuren, zodat het er sfeervol uitziet. Tevens wordt het vaak goed ontvangen als je ervoor kiest om de verpakking af te stemmen op het product. Mocht je bijvoorbeeld vloeistoffen verkopen, dan is niet iedere verzendverpakking hier geschikt voor. Het wordt dan gewaardeerd als het op de juiste manier wordt verpakt. Als je vloeistoffen verkoopt, is het een aanrader om te kijken naar stazakken voor het verzenden.

Niet alleen met de buitenkant van de verzendverpakking kun je indruk maken, ook is het handig om genoeg aandacht te besteden aan het inpakken van je bestelling. Schrijf een leuk kaartje of laat deze bedrukken om de persoon te bedanken voor de besteling. Waar je ook nog aan zou kunnen denken, is om een kortingscode voor de volgende keer toe te voegen. Doe er in ieder geval alles aan om een goede eerste indruk achter te laten, want dit maakt de kans groter dat er meer bestellingen volgen.

Deze tips hierboven zijn goed om in gedachten te houden als je een webshop hebt en pakketjes gaat verzenden. Dit speelt een grote rol in de beleving voor de klant, waardoor het goed is om hier voldoende aandacht aan te geven. Hoe beter de verzending, hoe groter de kans op positieve reacties.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.