Een mediator scheiding met eigen zaak – kan dat?

22 november 2022 13:10

Een mediator scheiding met eigen zaak – kan dat?

Er wordt gezegd dat niets voor eeuwig duurt en helaas geldt dit ook voor de liefde. Je bent niet meer gelukkig samen en dit heeft invloed op jullie allebei. Helaas is scheiden dan vaak een optie. Conflictbemiddeling of mediation is in dit geval altijd goed om aan te denken; het kan natuurlijk gebeuren dat een ingewikkelde scheiding veel problemen op emotioneel, financieel en zakelijk gebied problemen met zich meebrengt. Echter, als je eigen baas bent, is het dan wel de juiste beslissing om een “gewone” mediator scheiding te consulteren, of kun je dit beter anders doen?

De juiste mediator scheiding

Op het gebied van een tweespalt is een mediator scheiding een goede derde partij die rekening houdt met de belangen van beide andere partijen. Omdat de mediator zelf compleet neutraal is, kan hij of zij een overeenstemming tussen jou en je partner opstellen en dit aan jullie allebei verduidelijken. Alle afspraken in deze mediation scheiding worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant dat vervolgens naar de rechtbank wordt gestuurd. Hierin staat ook de zakelijke afwikkeling van de scheiding. Omdat een mediator scheiding een professional is, weet deze conflicten om te zetten in een constructieve samenwerking, wat vaak fijner is dan rechtstreeks via de rechter.

Mogelijke schulden na de mediation scheiding

Als jij of jouw partner een directeur-grootaandeelhouder (DGA) is, moet deze een persoonlijke rekening-courantschuld aan de BV betalen. Deze spelen een grote rol bij de bepaling van de partneralimentatie, over zowel de hoogte als de opties. Daarnaast is deze rekening-courantschuld ook belangrijk bij de afrekening van voorwaarden of de verdeling van bezittingen en goederen. Onthoud dit! Het kan wel eens gebeuren dat dit onderwerp tot discussie en/of conflict leidt tussen een DGA en zijn ex. Laat dit niet gebeuren. Schakel daarom altijd een mediation scheiding in.

Inzicht van de mediator scheiding is benodigd!

Nu ben je al verwikkeld in een scheiding en dan komt deze informatie ook ineens als een vrachtwagen aan. Juist daarom is het belangrijk dat je een derde wiel hierin hebt zodat jouw mediation scheiding zo soepel mogelijk verloopt. Een goede mediator helpt jou en je partner daarom om in deze onderwerpen het benodigde inzicht te krijgen. Voornamelijk informatie over de BV en de DGA zijn uiterst belangrijk om tot goede oplossingen en afspraken te komen. Voordat je echter een mediator scheiding consulteert, is het wel notabel te weten dat iedereen zich een mediator mag noemen. Verdiep je daarom eerst goed in het bedrijf of de persoon die je om hulp vraagt. Als je dit niet doet, kan alles alsnog uit de hand lopen en dit wil je uiteraard niet.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.