Een boek om trots op te zijn

20 januari 2023 14:20

Een boek om trots op te zijn

Een jubileumboek van de zaak of een door u zelfgeschreven boek. Het maken van boeken kost tijd, energie, enthousiasme en creativiteit. Samen zorgt dit voor een resultaat om trots op te zijn. Om van uw manuscript een echt boek te maken, zijn een aantal stappen nodig vóór het drukproces. Zo wordt onder andere de tekst geredigeerd, de pagina’s opgemaakt en een bijzondere kaft gemaakt.

Als dat allemaal gedaan is, is het tijd om het boek te drukken! Hier zijn een aantal dingen waar u op moet letten. De eerste vraag die u uzelf moet stellen is ‘welk soort boek wil ik laten drukken?’ Er zijn – grofweg - drie soorten boeken: softcovers, hardcovers en wire-o - ofwel spiraal gebonden - boeken. Elk type boek heeft zijn eigen kwaliteiten. Een hardcover boek straalt kwaliteit uit, is stevig en gaat lang mee. Een softcover boek is goedkoper om te produceren, licht van gewicht en daarom makkelijk mee te nemen. De wire-o boeken worden vaak gebruikt voor scripties en rapporten.

Digitaal en offset

Verder zijn er twee manieren waarop boeken gedrukt kunnen worden: digitaal en offset. Wilt u een kleine oplage boeken drukken? Dan wordt er vaak gekozen voor digitaal drukken, ofwel printen. Bij printen worden geen opstartkosten gemaakt. De drukkers kunnen direct aan de slag.

Bij een grote oplage boeken, kiest een drukkerij vaak voor offset drukken. De boeken rollen dan van de drukpers. Om de tekst en afbeeldingen op het papier te krijgen, zijn er drukplaten nodig. Zie dit als een soort mal. Het offset drukproces is goedkoper, maar vraagt dus om opstartkosten. Daarom is deze methode pas bij grote oplagen goedkoper.

Afwerking

Nadat de pagina’s van uw boek zijn gedrukt, is het boek zeker nog niet klaar. De pagina’s moeten netjes worden uitgesneden, op volgorde worden ingebonden en mooi worden afgewerkt. Vaak kunt u kiezen uit verschillende opties; voeg een leeslint toe; kies een bijzondere kaft of ga voor een afwijkend formaat. Kies de afwerking die past bij u en uw boek. Zo valt hij nog beter op in de boekenkast!

Eigen drukkerij; van drukken tot binden

Op zoek naar een deskundige en betrokken drukkerij voor uw boek? Bij De Groot – grootsgedrukt.nl drukken wij de boeken zelf. Ons moderne machinepark telt tientallen drukpersen, snij- en vouwmachines. Hiermee hebben wij volledige controle over het proces. Van papierinkoop tot verzenden. Wat uw wensen ook zijn, wij maken boeken voor u op maat. Uw boek om trots op te zijn.

Zuidzijde 131-133
2977 XE Goudriaan

Telefoonnummer: +31 (0)183 58 33 33
Email: info@grootsgedrukt.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.