Duurzaam onderweg met de elektrische fiets

2 september 2021 14:07

Duurzaam onderweg met de elektrische fiets

De afgelopen tijd hebben de nieuwsbulletins vol gestaan met de corona pandemie, het nieuwe stikstofbeleid, en andere zaken die onlosmakelijk verbonden zijn met de rampzalige staat van het klimaat in Nederland. Waar het vroeger normaal was om voor iedere zakentrip naar het buitenland het vliegtuig te pakken, wordt er nu vaker voor gekozen om deze meetings digitaal te houden. Dit is een direct gevolg van de corona pandemie en het vele thuiswerken. We zijn er namelijk achter gekomen dat niet iedere vergadering “in het echt” gehouden moet worden. Wanneer dit echt noodzakelijk is, heeft de vliegschaamte er wel voor gezorgd dat medewerkers vaker voor bijvoorbeeld de trein of carpool kiezen om op hun bestemming te komen.

En in plaats van een leaseauto of een kilometervergoeding, kiezen werkgevers er vaker voor om een fietsplan op te stellen voor hun werknemers. Dit kan inhouden dat de werkgever geld apart zet voor het kopen van een fiets voor werknemers die dichtbij werk wonen. Ook kan er, in plaats van een leaseauto, gekozen worden voor een leasefiets. Zeker met de huidige ontwikkelingen rondom elektrische rijden in zowel de auto als op de fiets, wordt deze optie steeds populairder. En waarom ook niet? Het brengt vele voordelen met zich mee. Als je eens een kijkje neemt bij fiets ervaringen Amslod, wordt je al snel overtuigd van het nut van de elektrische fiets. Of je nou een particuliere of een zakelijke klant bent, een elektrische fiets brengt je verder.

Een elektrische fiets met service

Sinds de verkoop van de eerste elektrische fiets rond het jaar 2000, is de vraag naar deze nieuwe ontwikkeling in fietsland alleen maar toegenomen. En dat is niet voor niets. Zowel particuliere als zakelijke rijders profiteren van het gemak dat de elektrische fiets, ook wel een e-bike genoemd, met zich meebrengt. Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets is het echter wel belangrijk om je bij een specialist te laten informeren. Zo kom je erachter welke fiets het beste bij jou past. Deze specialisten in elektrische fietsen kunnen jou ook na de aanschaf weer helpen, mocht je problemen ervaren. Met een normale fiets is het vaak nog makkelijker te achterhalen waar het probleem ligt, en hoe je dit kan oplossen. Maar door het complexe frame van de elektrische fiets is het verstandig om hier zelf niet aan te rommelen. Wanneer je een Amslod fietsen review achterlaat, wordt je zo snel mogelijk geholpen met jouw vraag of klacht. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw fiets een bepaalde error aangeeft, of dat je trapondersteuning wegvalt. Dan is het handig dat de specialisten van Amslod snelle en goede service leveren. Via verschillende kanalen kun je met Amslod contact opnemen. Vaak is het probleem door de monteur snel vastgesteld en opgelost, bijvoorbeeld met een reset van de gehele fiets. Zo kan je weer kilometers maken op je favoriete vervoersmiddel!

Elektrische fiets: (bijna) alleen maar voordelen

De aanschaf van een elektrische fiets blijft een grote kostenpost, onafhankelijk van of je deze als particulier of als zakelijke klant bestelt. Maar wanneer je bewust wordt van alle voordelen die een elektrische fiets met zich meebrengen, ben je zo overtuigd! Zowel voor de

werkgever als voor de werknemer valt er winst te behalen met de aanschaf van een elektrische fiets. Ten eerste is de werknemer in veel gevallen sneller op het werk, mits de route een veilige fietsweg bevat uiteraard. Wanneer dit het geval is, hoeft deze hoeft niet meer in de file te staan, of te wachten op treinen of ander openbaar vervoer. Dit is allemaal kostbare tijd dat veel productiever besteed had kunnen worden. Vanuit het perspectief van de werknemer zal de verkorte reistijd zonder al te veel obstakels ook een positieve invloed hebben op de stemming wanneer deze op het werk of thuis aankomt. Een werknemer die namelijk een kwartier heeft gefietst, zal beter gestemd zijn dan een werknemer die een tijd in de file heeft gestaan, of op een vertraagde trein moest wachten. Een bijkomend voordeel is dat de elektrische fiets geen enkele uitstoot met zich meebrengt, in tegenstelling tot benzine- en dieselauto’s.

Ten tweede, verdergaand op de gemoedstoestand van de werknemer, is fietsen een stuk gezonder dan een rit met de auto of het openbaar vervoer. Ga maar na. Een groot deel van de Nederlanders is langer dan een uur onderweg. Deze tijd wordt zittend doorgebracht. Het openbaar vervoer geeft als enige “voordeel” dat er soms overgestapt moet worden naar een ander vervoersmiddel, maar deze tijd van beweging is klein in vergelijking tot het fietsen. Wanneer een fietsende werknemer op kantoor aankomt, heeft deze al wat lichaamsbeweging gehad. Een werknemer met een ander vervoersmiddel heeft al een tijd gezeten, en gaat vervolgens weer acht uur lang op de bureaustoel zitten.

Ten derde is een elektrische fiets een goede toevoeging wanneer het kantoor op een lastig bereikbare plek zit. Dit kan medewerkers forceren om met de auto te komen, omdat het bijvoorbeeld te lang fietsen is met een gewone fiets, en omdat er geen goede verbinding is met het openbaar vervoer. Zo kan een elektrische fiets de juiste oplossing bieden. Hiermee kom je ook de werknemers zonder rijbewijs tegemoet. Wel is het van belang dat er voldoende oplaadpunten geïnstalleerd worden, zodat je werknemer nooit met een lege accu langs de weg staat.

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.