Durft u het aan? Talentvolle medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aannemen?

2 juli 2021 09:15

Durft u het aan? Talentvolle medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aannemen?

“De situatie op de arbeidsmarkt lijkt op korte termijn op de situatie van vóór maart 2020: Krapte op de arbeidsmarkt, ook in de Liemers. Als RSD hebben wij daar niet direct een oplossing voor. Toch zien we ondanks deze krapte mooie initiatieven ontstaan waarbij werkgevers willen investeren, met begeleiding van de RSD of een externe jobcoach, om mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden”, aldus Wilfred Hekkers, directeur RSD de Liemers.

“Een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt vraagt extra aandacht van de werkgever, de leidinggevende en collega’s. Als RSD kijken wij daar serieus naar. Wij bieden werkgever en kandidaat, voor een langere periode, ondersteuning en begeleiding. Want uiteindelijk is iedereen gebaat bij een duurzame werkrelatie. Ook in financieel opzicht zijn er voor de werkgever mogelijkheden om deze stap te realiseren.”

HOE HET WERKT?

Heeft u een vacature, waarin u wilt investeren om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden? Neem contact op met de RSD, afdeling Bemiddeling. Heeft u al eerder contact gehad met het Werkgevers ServicePunt (WSP), neem dan contact op met het WSP. De RSD of het WSP gaan het gesprek met u aan. Ze kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn, waar een kandidaat aan moet voldoen en wat nodig is om het voor beide partijen tot een succes te maken. U heeft één aanspreekpunt bij de RSD voor de selectie en de mogelijkheden voor financiële ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van loonkostensubsidie. Zodra er een match is, neemt de klantmanager (vaste contactpersoon voor de kandidaat) het over. Ook kijken we of jobcoaching of andere ondersteuning nodig is.

RSDAPP

Uw vacature beschrijven we in de RSD app. Deze app biedt onze klanten, die werk zoeken, de gelegenheid om werk te vinden dat ze aanspreekt. In overleg met hun klantmanager wordt besproken of de vacature haalbaar is. Uiteraard kijken de RSD klantmanagers ook in hun caseload of er passende kandidaten zijn. Nieuwsgierig naar de RSDapp? U kunt deze ook zelf downloaden op uw smartphone. Zoek in de AppleStore of GooglePlay store en zoek op MijnRSD.

MENSEN MET EEN AFSTAND TOT DE ARBEIDSMARKT

Waarom iemand een afstand tot de arbeidsmarkt heeft, kan verschillende oorzaken hebben. Een ongelukkige samenloop van privé- omstandigheden, een handicap of recent ontslag. De RSD klantmanager kent de klant, weet wat zijn mogelijkheden zijn, maar ook met welke beperkingen we rekening moeten houden. Daarom is niet elke vacature geschikt. Maar in overleg, en eventueel met een aanpassing van het werk, zijn er kansen. Uiteindelijk doel is dat inwoners die een bijstandsuitkering krijgen, een stap zetten naar (betaald) werk. Zodat ze zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

DE LIEMERS

Onze ervaring is dat werkgevers in de Liemers open staan om naar maatwerk-oplossingen te zoeken voor iemand uit de eigen regio. Wij kijken ook pro-actief naar de bedrijven in de Liemers. Zien wij kansen, dan bellen we deze werkgever en gaan het gesprek aan. We doen dit in samenwerking met het WSP Midden- Gelderland.

MOOI SOCIAAL VOORBEELD

SBPost bezorgt post in Midden- en Oost- Nederland. Ze bieden ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo ook in de Liemers. Sinds 2017 werken er kandidaten van de RSD bij SBPost. Door de juiste begeleiding is het gelukt om kandidaten door te laten groeien naar een leidinggevende en/of coördinerende functie. Volgens de werkgever: “We zien mensen letterlijk in beweging komen. Dit heeft ook weer een positieve uitwerking op hun gezondheid. Het gaat niet altijd goed. Post bezorgen lijkt zo simpel, maar vraagt een grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de kandidaat. Als een kandidaat serieus over de schreef gaat, kijken hoe we dit kunnen afronden, maar houden daarbij wel de (gezins)situatie van de kandidaat in het oog, zodat een kandidaat niet in enorme problemen terecht komt.”

“De belangen van de werkgever dienen als uitgangspunt.”

RSD DE LIEMERS

Kerkstraat 27, 6901 AA Zevenaar

Telefoon 0316 – 279 533

E-mail info@rsddeliemers.nl

www.rsddeliemers.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.