Druktemonitor checkt drukte op kantoor via wifi

12 mei 2020 15:04

Druktemonitor checkt drukte op kantoor via wifi

Het Groningse bedrijf Greatwaves heeft een druktemonitor gelanceerd. Hiermee kun je thuis zien hoe druk het is op kantoor, en of het dus nog mogelijk is anderhalve meter afstand te houden.

Het is een vraag die veel bedrijven bezighoudt: hoe kunnen we weer veilig naar kantoor, als dat weer mag? Het Groningse Greatwaves, dat voor zestig klanten in heel Nederland de wifi-verbindingen regelt, heeft daarop het antwoord: de druktemonitor.

De druktemonitor meet hoeveel apparaten er in het gebouw met wifi verbonden zijn. Het is daarbij ook mogelijk om per verdieping te bekijken hoeveel mensen er aan het werk zijn, zegt Wouter Zijlstra van Greatwaves.

Onder andere Catawiki uit Assen werkt al met de druktemonitor. “Zodra we weer naar kantoor mogen, kunnen onze medewerkers kijken hoe druk het op kantoor is en op welke verdieping ze het beste kunnen gaan zitten”, zegt James Thompson van Catawiki.

Bij De Groene Afslag, een startup-hub nabij Amsterdam, wordt de tool vooral gebruikt voor de flexplekverhuur. “Als de regels versoepeld worden, kunnen ondernemers real time zien of er nog plek is. Zo kunnen ze beslissen of ze die dag een werkplek willen huren.”

Greatwaves is bezig om de druktemonitor uit te breiden met andere, innovatieve oplossingen om veilig te kunnen werken, zoals bijvoorbeeld informatieschermen in de lobby.

Bron: https://www.groningerondernemerscourant.nl/

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.