DrainTalent wint Innovatieprijs Sportaccommodaties

9 maart 2020 11:46

DrainTalent wint Innovatieprijs Sportaccommodaties

Tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten heeft de DrainTalent de Innovatieprijs Sportaccommodaties gewonnen. ‘Het hele jaar sporten op natuurgras’ is de belofte achter deze innovatie. De stand waarop de DrainTalent werd gepresenteerd, kon op enorm veel belangstelling rekenen. Een perfecte grasmat onder alle weersomstandigheden blijkt meer dan ooit een urgente behoefte te zijn onder sportveldbeheerders.

Volledig automatisch systeem

De DrainTalent is een zelfregulerende reactor, gekoppeld aan een ondergronds drainagesysteem dat sportvelden ontwatert, bewatert, belucht en bemest. De reactor meet constant klimatologische en geotechnische omstandigheden en reguleert op basis daarvan de bodemconditie. Dit gebeurt volledig automatisch.

Gezamenlijke innovatie

De DrainTalent is een gezamenlijke innovatie van Arno Harmsen van GrasMeesters en Chiel Berndsen van Altop Groep. Frans van Seumeren, ondernemer en eigenaar van FC Utrecht, raakte al eerder overtuigd van de uitvinding. Hij schafte de DrainTalent aan voor het trainingscomplex van FC Utrecht. De DrainTalent prikkelt de nieuwsgierigheid met de slogan: ‘Er gaat niets boven natuurgras. Wel eronder.’

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.