Denken in oplossingen

20 oktober 2022 14:31

Denken in oplossingen

Agrarische ondernemers zijn gebaat bij een helder vooruitzicht op de toekomst. Maar ze worden ook elke dag geconfronteerd met veranderingen, die soms onzekerheden met zich meebrengen. De huidige maatschappelijke vraagstukken vragen om een adequaat antwoord. Welke oplossingen zijn er voor mijn bedrijf als het gaat om klimaatverandering die om aanpassingen vraagt, de matige waterkwaliteit en beschikbare waterhoeveelheid, de stikstofuitstoot die bedrijfsuitbreidingen mogelijk belemmert, en biodiversiteitsverlies dat effect heeft op de landbouw. De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor werkt samen met onderwijs, overheid, ondernemers en burgers om deze vraagstukken te adresseren en samen tot een oplossing te komen die past bij de onderneming en bij de omstandigheden in de regio Rivierenland.

Zo werkt De Fruitmotor samen met de Fruit Tech Campus om jonge fruittelers bewust te maken van de huidige vraagstukken, inspiratie te bieden en een eigen plan te maken voor een duurzame natuur-inclusieve bedrijfsvoering. In zeven modules worden studenten meegenomen in een persoonlijke reis naar hun toekomst. Studenten hebben aan het eind van de leergang een eigen idee tot duurzaam businessmodel gemaakt, dat ook doorgerekend is op verdienvermogen. De cursus loopt van februari tot en met mei 2023 aan de Fruit Tech Campus en wordt georganiseerd door De Fruitmotor.

De Fruitmotor is een coöperatie, gevestigd in Culemborg, met als doel om regio Rivierenland te helpen verduurzamen op het gebied van landbouw, natuur en landschap, en voedsel. De Fruitmotor werkt aan deze duurzame thema’s in projecten, samen met andere partners. De Fruitmotor maakt van fruit met een plekje of vlekje heerlijke ciders, die onder de merknaam Krenkelaar verkocht worden in speciaalzaken in de regio en daarbuiten. Met de opbrengst van de Krenkelaar worden leerbijeenkomsten georganiseerd, bloemranden aangelegd en de boer-burger verbinding bevorderd.

Wil je informatie opvragen, een Krenkelaar relatiepakket bestellen of wil je lid worden? Stuur even een bericht naar info@defruitmotor.nl of kijk op de website www.defruitmotor.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.