Defibrillator bestellen in een AED webshop

22 november 2022 13:56

Defibrillator bestellen in een AED webshop

Steeds vaker kiezen sportverenigingen, woonwijken, winkelcentra en bijvoorbeeld grote bedrijven voor het ophangen van een AED. Met een defibrillator kan direct begonnen worden aan een reanimatie op het moment dat iemand door een hartstilstand getroffen wordt. Nederland kent verschillende partijen die dit hulpmiddel aanbieden in hun AED webshop. Een voorbeeld van een betrouwbare AED webshop is die van Defibtech. Deze partij biedt online AED’s van het gerenommeerde Lifeline aan. Producten van deze partij zijn gecertificeerd door de FDA, de Amerikaanse variant van de Nederlandse NVWA. Verschillende moderne technieken maken het mogelijk om zonder medische achtergrond een reanimatie uit te voeren met de producten uit deze AED webshop.

Keuze maken uit aanbod in een AED webshop

Een AED webshop met producten van Lifeline biedt in de basis twee modellen defibrillators aan: de Lifeline AED (het basismodel) en de Lifeline AED met geïntegreerd scherm. Dat laatste model noemt men de Lifeline VIEW AED. Naast het verschil tussen beide modellen, wordt onderscheid gemaakt tussen een half- en volautomatische AED. Bij een halfautomatisch model moet op een knop gedrukt worden voor het toedienen van een schok bij het slachtoffer van een hartstilstand. In het geval van een volautomatisch model is dat niet noodzakelijk. Een derde verschil zit in de talen waarin de instructies worden aangeboden. Waar de ene AED uitsluitend Nederlandstalige instructies biedt, is het andere model voorzien van zowel Nederlands- als bijvoorbeeld Franstalige instructies.

AED veilig en met vertrouwen te gebruiken

De modellen van Lifeline zijn zo ontworpen, dat er geen schuifjes of klepjes open hoeven te worden gemaakt om de elektroden aan te kunnen brengen op het lichaam van een slachtoffer. Daarbij zijn de instructies dermate duidelijk, dat een reanimatie met vertrouwen kan worden uitgevoerd zonder medische achtergrond.

AED webshop met aanvullende accessoires

Vaak wordt de aanschaf van een defibrillator in een AED webshop gecombineerd met het bestellen van verschillende AED accessoires. Het is afhankelijk van de locatie waar de AED straks gebruikt wordt, welke accessoires relevant zijn. Voor een sportvereniging kan het gebruik van een draagtas interessant zijn, daar deze het mogelijk maakt de AED veilig en snel mee te nemen naar de verschillende sportvelden. Binnen een winkelcentrum of bijvoorbeeld buiten panden in een woonwijk komt een wandkast van pas. De kast beschermt de AED tegen vandalisme en schade door ruige weersomstandigheden. In een groot bedrijfspand of een zorgcentrum is een wandpaneel waaraan de AED opgehangen kan worden een praktisch hulpmiddel.

Huren van een defibrillator in een AED webshop

Partijen die een AED slechts enige tijd nodig verwachten te hebben, doen er verstandig aan te zoeken naar een AED webshop waar een AED gehuurd kan worden. Denk aan de organisatoren van een festival, die de AED gemiddeld enkele dagen tot hooguit een week nodig zullen hebben. Het huren van een defibrillator is in zo’n geval goedkoper dan de aanschaf hiervan. Het huren van een defibrillator kan vaak al voor een week. Des te langer men de AED huurt, des te goedkoper dit relatief gezien wordt.

Ceintuurbaan Noord 170
9301 NZ Roden
Telefoon: 050-3133096
E-mail: info@defibtech.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.