De voordelen van het leasen van een elektrische auto

29 oktober 2019 09:33

De voordelen van het leasen van een elektrische auto

Een elektrische auto leasen is tegenwoordig zeer populair. Toch wilt u graag meer informatie aleer deze stap te nemen. Vaak zijn er vragen over het opladen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het opladen extreem eenvoudig, schoon en zonder de geur van fossiele brandstoffen. Het aansluiten van het elektrische voertuig aan de oplader is geen grote klus, op voorwaarde dat er in de toekomst meer laadstations komen. Meerdere oplaadmogelijkheden zijn momenteel beschikbaar. De meest voorkomende mogelijkheid is het thuis opladen. In uw garage is het bijvoorbeeld mogelijk om een ​​standaard stopcontact te verbinden met de oplaadkabel die door de fabrikant beschikbaar wordt gesteld.

Het is ook mogelijk om een ​​Wallbox te installeren zoals aanbevolen door de meeste fabrikanten, vooral om veiligheidsredenen. Bovendien kan de Wallbox sneller opladen vanwege een hogere intensiteit. Niettemin heeft dit materiaal een prijs, tussen de 500 en 1200 euro, naast de installatie door een professional. Wel is er een belastingkorting te krijgen op dit werk. Buiten uw huis kan uw elektrische auto ook worden opgeladen, zowel op openbare wegen als in parkeergarages. Er bestaan ​​verschillende soorten terminals op laadterminals of laadstations. Hun vermogen wordt meestal aangegeven, evenals het gebruikte type stekker.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Vermindering van CO2 uitstoot

Het grootste voordeel van overstappen op elektrische auto's ten opzichte van traditionele brandstof is het helpen verminderen van de CO2-uitstoot. Bovendien gebruiken elektrische motoren in vergelijking met verbrandingsmotoren weinig motorolie. Tevens wordt met name het onderhoud voor eigenaren van elektrische auto's beperkt. Hiermee kunt u geld besparen.

Een elektrische auto lijkt duurder, maar bespaart uiteindelijk geld!

Het is waar dat de prijs van een elektrische auto vaak hoger is dan die van een auto op brandstof. We moeten echter de aankoopkortingen van de overheid niet vergeten. Bovendien, als de kosten van het gebruik van het voertuig worden overwogen, is de elektrische auto een stuk zuiniger: geen benzine om te kopen, lage onderhoudskosten en goedkopere verzekeringen!

Het besturen van een elektrische auto biedt comfort

Stilte: dit is het hoogtepunt wanneer je voor het eerst in een elektrische auto rijdt; het nauwlijks horen van de motor. De motor van de elektrische auto heeft de bijzonderheid geen lawaai te maken en geen trillingen te veroorzaken. Dit dwingt fabrikanten om bijzondere aandacht te schenken aan de akoestische aspecten van hun voertuigen. Zo sporen de ingenieurs die deze auto's ontwerpen alle kleine geluiden, gekraak en zelfs geluiden op die uit de aerodynamica komen. Gewoonlijk worden ze bedekt door het geluid van de motor en worden ze niet waargenomen door de automobilist. In een elektrische auto moeten al deze geluiden verdwijnen. Wat een rust!

De bewegingsvrijheid van de elektrische auto

Tijdens de eerste pieken van vervuiling werd afwisselend verkeer, in grote steden als Parijs, geregeld met selectiecriteria: even of oneven nummerplaten. De ene dag mag je wel rijden, de andere dag niet. Hoewel dit momenteel nog maar in een paar steden is ingevoerd, zullen er in de nabije toekomst nog veel meer van deze beperkingen komen. Daardoor zal de ontwikkeling van de elektrische auto's worden bevorderd.

Het terugwinnen van energie

Het voordeel van een elektrische auto is dat het opladen ook gebeurd door te remmen (of liever door de kinetische energie terug te winnen die tijdens de versnelling is verkregen). Als je voor iets afremt, schakelt de dynamo in om de energie die vrijkomt tijdens het remmen om te zetten in energie, en zodoende de accu op te laden. Dit is uniek!

Conclusie: Het elektrische voertuig is ideaal voor dagelijkse ritten van 50 tot 100 km. In de stad zal deze auto het u in staat stellen om schoon te rijden met een betrouwbaar voertuig, in alle omstandigheden en in alle stilte. De elektrische auto kan elke dag in de stad rijden, zelfs in het geval van verkeersbeperkingen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.