De RDW centraliseert al zijn leermogelijkheden met Studytube

23 februari 2021 12:04

De RDW centraliseert al zijn leermogelijkheden met Studytube

Bij de RDW is leren méér dan alleen trainingen volgen. Het is een continu proces dat zich voortdurend ontrolt via de dagelijkse werkzaamheden en sociale interacties tussen collega’s. Daarom besloot de organisatie om de bestaande leermogelijkheden te centraliseren en zo leren nóg eenvoudiger te maken voor de medewerkers. Het eisenpakket was uitgebreid, maar uiteindelijk kwam Studytube als winnaar uit de bus.

Eerst bestond de leeromgeving van de RDW uit twee losse componenten: een platform voor online leren en een intermediair om externe trainingen te boeken. Medewerkers kregen dus al voldoende stimulans om te leren, maar er leefde een sterke behoefte naar meer integratie en gebruiksvriendelijkheid.

Geen barrières

“Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers kunnen leren wat ze willen, en dat ze daarbij geen restricties ondervinden van het platform,” vertelt Meta van Houtert, Adviseur Leren en Ontwikkelen en HR-beleidsadviseur bij de RDW. “We willen hen de mogelijkheid bieden om trainingen te volgen die niet in ons vaste aanbod zitten, want die vrijheid waarderen ze heel erg.”

“Het leerplatform moest ook erg intuïtief zijn,” zegt Harno Schoel, Senior Inkoper ICT bij de RDW. “Als medewerkers willen leren, maar het platform is niet gebruiksvriendelijk, dan kan dat echt een barrière vormen – ‘laat maar zitten, ik doe wel iets anders’. Dat kan gewoon niet de bedoeling zijn.”

Maatwerk van Studytube

De RDW begon hun verkenning van de markt met een lange lijst boordevol wensen voor o.a. technische specificaties en leercontent. Langzamerhand vervelde de longlist tot een shortlist, waarbij Studytube aan het langste eind trok.

“Studytube heeft naar ons geluisterd,” aldus Schoel. “Het verhaal sloot aan bij wat wij wilden. Dat was maatwerk, en dan krijg je natuurlijk de hoge score die je verdient.”

“Het is ook fijn dat bij Studytube alles geïntegreerd is,” vult Van Houtert aan. “Eerst hadden we verschillende platformen, en nu zit alles op één plek, die bovendien erg gebruiksvriendelijk is. Ook kunnen we nu zelf heel gemakkelijk leerlijnen en e-learnings aanmaken en microlearnings uploaden.”

Meer inzicht en overzicht

Het is de rol van de managers om binnen de RDW een leerrijke omgeving te creëren waarin werknemers hun talenten kunnen ontplooien. Via het leerplatform zien leidinggevenden wie welke kennis in huis heeft, en bepalen manager en medewerker samen hoe ze dat aanwezige talent verder gaan ontwikkelen.

“Natuurlijk is dit een hele uitdaging als je zoveel verschillende divisies hebt als wij,” geeft Van Houtert toe. “ICT geeft bijvoorbeeld meer leerbudget uit dan andere afdelingen. Maar met dit geïntegreerde platform kan je alle leeractiviteiten wel heel mooi aan elkaar koppelen en steeds het inzicht behouden. Ook voor managers is dat gemakkelijk en aangenaam.”

Strategie en transformatie

“Wij kijken echt uit naar een lange en verrijkende samenwerking met de RDW,” glundert Farzad Henareh, CCO bij Studytube. “Samen hebben we een strategisch kader uitgetekend dat past bij de centrale punten van hun leerbeleid en bedrijfsdoelstellingen. De RDW wil een digitale transformatie ondergaan op het gebied van online leren, en we zijn erg vereerd dat Studytube hen daarbij mag helpen.”

Naar alle berichten van Studytube terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.