De Clercq breidt vastgoedteam uit

2 april 2019 11:07

De Clercq breidt vastgoedteam uit

Het vastgoedteam van De Clercq Advocaten Notariaat timmerde het afgelopen jaar onder leiding van notaris Janbert Heemstra flink aan de weg. Het team begeleidt (grote) vastgoedtransacties, verspreid over het hele land. Meestal gaat het daarbij om zorgvastgoed (sale & leaseback) of kantoortransformatieprojecten.

Vastgoedtransacties gaan al lang niet meer alleen over stenen. Er spelen vaak talloze andere aspecten mee. Cliënten waarderen de specialistische kennis die binnen ons team aanwezig is. Met name onze gecombineerde kennis op het gebied van het ondernemingsrecht, financiering en zekerheden, omgevingsrecht en - niet te vergeten - btw/overdrachtsbelasting leidt tot meerwaarde.

In verband met de groei van de praktijk is het team recentelijk uitgebreid met twee nieuwe partners: Frank Eradus, advocaat, en Michèle van Velzen, senior kandidaat-notaris.

Frank voert een gecombineerde advies- en procespraktijk voornamelijk in de sectoren bouw en infra. Hij is specialist bouwrecht met bijzondere aandacht voor het (bouw)contractenrecht, aanbestedingsrecht, goederenrecht, ondernemingsrecht, aansprakelijkheidsrecht en het verzekeringsrecht. Daarbij adviseert hij over projectgerelateerde ondernemingsrechtelijke aspecten, zoals fusies, ontvlechtingen en de oprichtingen van projectvennootschappen.

Michèle, die eerder bij Houthoff werkzaam was, is specialist notarieel vastgoedrecht. Met vergaande kennis van het zakenrecht, financierings-en zekerhedenrecht en de daarbij relevante fiscaliteit adviseert zij voornamelijk beleggers, ontwikkelaars en overheden bij hun vastgoeddeals.

Daarnaast heeft zij een bijzondere affiniteit met de begeleiding van Nederlandse partijen bij hun vastgoedtransacties in Frankrijk én Franstaligen bij hun vastgoedtransacties in Nederland.

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.