De branding van horeca onderneming

13 mei 2022 15:45

De branding van horeca onderneming

De horecaonderneming is op weg naar vooruitgang. Dat komt omdat de merken die op dit gebied actief zijn, hun diensten verbeteren om productiever en lucratiever te worden. Een van deze merken heet The Art of Hospitality. Dit merk vertegenwoordigt een concept dat de kenmerken simuleert die de gastvrijheidsindustrie doen floreren. Het bedrijf streeft ernaar de klant een exclusief gevoel te geven met respect voor en presentatie van hun erfgoedwaarde.

Wat is het merk?

 • Een merk is een marketinginstrument. Het is hoe je communiceert wie je bent, wat je waarden zijn, en wat je persoonlijkheid is aan de wereld.
 • Merken bestaan uit veel dingen: logo's en namen, slogans en advertenties - maar ze bestaan ook uit cultuur, traditie en persoonlijkheid.

Branding in de restaurant- en hotelbranche

Branding is essentieel voor alle bedrijven, maar het is vooral belangrijk in de horeca. Waarom? Omdat klanten veeleisender kunnen zijn wanneer ze hun zuurverdiende geld uitgeven aan een maaltijd of een overnachting in uw hotel.

U wilt dat ze het gevoel hebben dat u alles onder controle hebt, en dat is waar branding om de hoek komt kijken. Uw merk is uw manier om klanten te laten weten wie u bent - het vertelt hen wat uw bedrijf anders maakt dan andere opties die er zijn. Kortom: het helpt hen uw bedrijf te herkennen en er een band mee op te bouwen.

Als het goed wordt gedaan, kunnen merken helpen om klanten steeds weer terug te laten komen; als het echter niet goed wordt beheerd (of als er helemaal geen merk is), kunnen merken tegen u werken door het voor mensen moeilijker te maken om te kiezen tussen u en een ander bedrijf met vergelijkbare aanbiedingen of prijsstrategieën - wat minder terugkerende bezoekers betekent!

Ook kun je bepaalde dingen personaliseren om zo te blijven hangen bij de doelgroep die je bij je langskomt in jouw onderneming. Denk hierbij aan het verwerken van je logo op de gebruikte materiaal zoals vetvrij papier met een logo erop.

Bedrijven zoals TheBrandingClub kunnen je hierbij helpen.

Componenten van het merk

Het merk van een hotel is de som van al zijn elementen. Deze elementen kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: tastbare en ontastbare. Materiële componenten zijn die welke kunnen worden gezien, gevoeld en aangeraakt (zoals de merknaam en het logo). Immateriële bestanddelen zijn conceptueel van aard (zoals de slogan of een algemeen beeld).

Elementen van een goed geregistreerd merk

Een gedeponeerd handelsmerk is een uniek symbool dat een onderneming identificeert en onderscheidt van haar concurrenten. Dit merk bestaat uit woorden en/of beelden, die worden geassocieerd met de naam van uw bedrijf of product.

Sinds het begin der tijden hebben mensen symbolen gecreëerd om hun emoties en gevoelens uit te drukken. Deze symbolen werden in de loop van de geschiedenis in verschillende culturen gebruikt om verschillende aspecten van het leven weer te geven: liefde, geluk of dood; ze gaven kennis door of waarschuwden voor gevaar. Vandaag de dag gebruiken we deze symbolen nog steeds, maar ze communiceren niet alleen meer informatie; ze vertegenwoordigen ook waar we als individuen voor staan binnen de samenleving - onze overtuigingen, waarden en identiteit - waardoor ze zeer krachtige marketinginstrumenten zijn wanneer ze correct worden gebruikt!

Om een effectief handelsmerk te creëren heb je nodig:

 • Visuele elementen (elementen die de aandacht trekken) - dit omvat kleuren zoals rood of oranje; patronen zoals strepen; vormen zoals driehoeken/piramides/cirkels etc.; lettertypes zoals scripts (handschriftstijl), kalligrafielettertypes etc.; afbeeldingen zoals mascottes/logo's etc.;
 • Naam - dit kan de eigenlijke naam van uw bedrijf zijn OF als u meerdere merken onder één overkoepelend merk heeft, overweeg dan het gebruik van gemeenschappelijke voorvoegsels die terugverwijzen naar elk individueel merk, b.v. "The" voor internationale ketens zoals The Body Shop® cosmeticawinkels

Sectie: Verschillende soorten merken

Een merk is een symbool dat het bedrijf helpt zich te onderscheiden van de concurrentie. Het helpt om een beeld van het bedrijf te creëren dat uniek en memorabel is.

Het merk moet gemakkelijk herkenbaar zijn, zodat het een positief beeld van het bedrijf kan opbouwen in de hoofden van de mensen.

Sectie: Hoe creëer je een merk voor een horecaonderneming?

 • Het merk definiëren:

De eerste stap bij het creëren van een merk is het definiëren ervan. Een goed beginpunt is het beantwoorden van de volgende vragen: Hoe wilt u dat uw bedrijf door uw klanten wordt gezien? Wat zijn de kenmerken van uw bedrijf die het uniek maken? Waarin onderscheidt u zich van uw concurrenten?

 • Identificeer de doelgroep:

Zodra u uw merk hebt gedefinieerd, is het tijd om te bepalen wie geïnteresseerd zal zijn in wat u aanbiedt. Zijn het studenten die op zoek zijn naar een plek om onderweg te studeren of gezinnen die op zoek zijn naar een leuke ervaring samen? Als je deze doelgroep en andere belangrijke doelgroepen (zoals buurtbewoners) eenmaal hebt geïdentificeerd, bedenk dan of ze zich kunnen identificeren met de content die wordt bekeken en hoe vaak ze zich kunnen bezighouden met elk stukje content dat wordt geproduceerd voor sociale-mediaplatforms zoals Facebook of Instagram. Door een emotionele band te creëren tussen gebruikers en merken, zal de vertrouwdheid na verloop van tijd toenemen, wat ertoe kan leiden dat ze in de toekomst weer producten gaan kopen bij bedrijven zoals het uwe!

Sectie: Branding proces voor de horeca

 • Doelgroep en marktpositionering
 • Merkstrategie en positionering
 • Merkontwikkeling en -design
 • Implementatie en beheer van het merk.
 • Monitoring en meting van merken

Sectie: De resultaten van het creëren van een merk voor een hotel of restaurant.

De merkidentiteit van een bedrijf is de "persoonlijkheid" van een bedrijf en bestaat uit:

 • Een naam of merk (logo) dat het bedrijf identificeert en onderscheidt van concurrenten. Dit merk kan bestaan uit één woord, een afbeelding, of een combinatie van woorden en afbeeldingen.
 • Een slogan, slogan of motto. Dit is wat u gebruikt om uw bedrijfswaarden op een korte, memorabele manier over te brengen-denk aan Nike's "Just Do It!" of Apple's "Think Different."
 • Kleuren, lettertypen en andere grafische elementen die deel uitmaken van uw visuele identiteitssysteem (d.w.z., hoe al uw drukwerk wordt gebrandmerkt).
terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.